Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, LTH:s kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

LTH:s Internationella avdelning hanterar idag ca 1500 studenter om året, såväl utbytesstudenter som internationella masterstudenter. Dessutom sköts administrationen av forskarutbildningen på Internationella avdelningen. Varje år tar vi emot knappt 500 inkommande utbytesstudenter och nästan lika många lämnar LTH under 1 eller 2 terminer för utlandsstudier. Masterprogrammen är tvååriga och vi antar ca 250 studenter per år. Avdelningen består idag av 10 medarbetare och hanterar såväl studentutbyte, masterprogram som forskarutbildningsfrågor samt bistår ledningen i internationaliseringsfrågor.

Arbetsuppgifter
Som administratör vid internationella avdelningen kommer du att fungera som administrativt stöd till avdelningen. Arbetsuppgifterna kan variera efter avdelningens behov och innebär bland annat att:

 • Besvara e-mail från studenter och i förekommande fall partneruniversitet.
 • LADOK-administrationen inom avdelningen, inklusive utfärdande av transcripts.
 • Administration av studieplaner, Learning Agreements och reseberättelser.
 • Administration och uppdatering av databaser.
 • Göra utskick till partneruniversitet m.m.
 • Administration av tentor för utbytesstudenter.
 • Marknadsföringsinsatser av olika slag, t.ex. via hemsidor och tryckt material samt vid informationsmöten med studenter.
 • Övrigt förekommande arbetsuppgifter vid internationella avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå. Du har mycket goda muntliga och skriftliga språkkunskaper i såväl engelska som svenska, då dessa är våra huvudsakliga arbetsspråk. Har du ytterligare språkkunskaper ses det som meriterande. Du ska även vara van vid att arbeta med olika dataprogram och databaser, framförallt Word och Excel. Kännedom om Filemaker och Sharepoint är meriterande.

Du ska ha god erfaranhet av administrativt arbete, gärna inom högskolesektorn. Tidigare erfarenhet av studiedokumentationssystemet LADOK är meriterande. Har du även kunskap och erfarenhet av internationella frågor inom högskolesektorn är detta meriterande.

Arbetet är serviceinriktat och innebär kontakt med studenter och medarbetare. Du måste därför ha lätt för att samarbeta och vara genuint intresserad av människor från olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid om du själv varit utbytesstudent, eller levt i en annan kultur under en längre tid, då detta är värdefullt i den kontakt du kommer att ha med studenterna.

Egenskaper som vi värderar högt är att du är noggrann och kan ta egna initiativ. Att du kan arbeta självständigt, men även vara delaktig i teamarbete, är en förutsättning för att trivas i detta arbete. Eftersom arbetssituationen varierar över tid med säsongsvariation där olika arbetsupupgfiter ska lösas parallellt och ofta inom snäva tidsramar, är det viktigt att du kan hantera detta.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen.

Villkor
Tidsbegränsad anställning, 6 månader, omfattning 100%.  

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2017/2733
Kontakt
 • Christina Grossmann, avdelningschef , +46462223457
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2017-09-13
Sista ansökningsdag 2017-09-27

Tilbage til Ledige stillinger