Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Ekonomi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Ekonomis huvuduppgift är att ge verksamheten vid Lunds universitet stöd för en rationell ekonomiadministrativ hantering och tillgodose behoven av högkvalitativ ekonomisk information för att underlätta beslutsfattande inom och utanför universitetet. Detta innebär bl.a. att sektion Ekonomi: ansvarar för universitetets ekonomimodell och redovisningssystem, ger institutionerna stöd i deras dagliga ekonomihantering, kvalitetskontrollerar bokföringen, samordnar bokslutsarbetet, rapporterar till myndigheter, tar fram ekonomiska sammanställningar som behövs för uppföljning och beslutsfattande, ger utbildning och information i ekonomiadministrativa frågor. Sektion Ekonomi ansvarar också för universitetets likviditetshantering, lånehantering, ränteberäkning samt stiftelse- och fondförvaltning. Därutöver bistår sektion Ekonomi universitetet i upphandlingsärenden med syfte att skapa förutsättningar för effektiv och rationell anskaffning. Avdelningen inköp och upphandling handlägger dessutom anslutningar kring e-fakturering och e-inköp via Lupin, ett system för elektroniskt fakturaflöde och inköp via webb-portal.

Arbetsuppgifter
I anställningen som controller vid sektionen Ekonomi kommer du delta i arbetet med att styra, utveckla och skapa universitetets återrapportering till universitetets ledning och styrelse. Dina huvudsakliga uppgifter blir att arbeta fram underlag, analysera resultat och göra rapporter till universitetets ledning och styrelse.

I anställningen som controller kommer du även delta i arbetet med universitetets totalbudget och andra förekommande uppgifter inom sektionen Ekonomi. Du kommer att arbeta i en liten grupp vid sektionen Ekonomi med många/omfattande kontakter inom universitetet. Din anställning ingår i sektionens stabsfunktion och du kommer att rapportera direkt till ekonomidirektören. 

Kvalifikationer
Du som söker denna anställning har en högskoleutbildning med ekonomiinriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för anställningen. Vidare ska du ha dokumenterad erfarenhet av arbete som controller och ha arbetat med både budget, uppföljning och rapportering. Erfarenhet av arbete som controller på övergripande nivå/ledningsnivå och/eller erfarenhet av arbete som controller i en stor organisation ser vi som meriterande för anställningen.

Som person har du initiativförmåga, är självgående och har god samarbetsförmåga. Eftersom arbetet omfattar täta kontakter med en mängd olika typer av intressenter krävs mycket god kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för anställningen. 

Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1389
Kontakt
  • Filip Bengtsson, +46462228620
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-04-26
Sista ansökningsdag 2018-05-20

Tilbage til Ledige stillinger