Media Tryck

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har 245 medarbetare.

Media-Tryck är interntryckeriet inom Lunds universitet och erbjuder tjänster inom print-on-demand, originalframställning, layout, illustration, efterbehandling samt utskrifts- och kopieringsservice. Tryckeriet har en stark position nationellt inom universitets- och högskolesektorn och arbetar aktivt med förvaltningen av Lunds universitets grafiska profil.

Media-Tryck söker nu en prepressoperatör

Tjänsten består huvudsakligen av att ta emot doktorander och färdigställa doktorsavhandlingar för tryck genom att sammanställa pdf-filer och redigera Wordfiler till tryckfärdiga pdf:er. I tjänsten ingår också traditionellt prepressarbete där filer sammanställs och ses över inför tryck.

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha ingående kunskap i Microsoft Word och vara väl införstådd i Acrobat, In Design och Photoshop, som också är stora och viktiga delar av vardagen då viss originalhantering, enklare formgivning och färdigställande av dokument ingår i arbetsuppgifterna. Grundläggande kunskaper i typografi är således också ett måste och erfarenhet av färghantering och färginställningar i Acrobat och CS/CC-paketet är meriterande.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö och daglig kontakt med anställda från världens alla hörn kräver att du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. Vi sätter stort värde på social kompetens och det är viktigt att du har förmågan att samarbeta och kommunicera då du är en del i kedjan mellan inlämning och leverans, med många inblandade kollegor och beställare.

Då mycket av arbetet handlar om att möta stressade och ibland mycket tidspressade människor ställs höga krav på kommunikation och bemötande varpå vi lägger stor vikt vid personlig tillämplighet.

För att vara aktuell för tjänsten ska du

• ha hög kompetens i Microsoft Word

• ha grundläggande kunskaper i Acrobat, In Design och Photoshop

• tala och skriva svenska och engelska obehindrat

• ha grundläggande kunskaper i form och typografi.

Meriterande:

• vara socialt kompetent, samarbetsvillig och kommunikativ

• vana vid färghantering i CS/CC-paketet

• tidigare erfarenhet av arbete med prepress eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig

• goda kunskaper i form och typografi.

Provanställning kommer att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1463
Kontakt
  • Richard Ringhov, +46462229176
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-14
Sista ansökningsdag 2018-05-31

Tilbage til Ledige stillinger