Avdelning Samverkan

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja lärare, forskare och ledning på olika nivåer i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, uppdragsutbildning, studentinnovation och samverkan med det omgivande samhället. FSI består av fem avdelningar med totalt över 100 medarbetare: LU Innovation, Forskningsservice, Samverkan, Uppdragsutbildning och Donatorrelationer. FSI leds av en sektionschef och har en viktig strategisk roll för universitetets utveckling lokalt, nationellt och internationellt.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja lärare och forskare i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, och samverkan med det omgivande samhället samt utgör även stöd för studentinnovation. Sektioner är uppdelad på 4 avdelningar som har olika specialfokus.  Det ges stöd för ansökningar och projekthantering om forskningsanslag från olika statliga och privata finansiärer nationellt och internationellt liksom ett specialiserat stöd riktat mot filantropisk finansiering. Ansvaret för kommersiellt nyttiggörande och det regionala innovationskontoret bedrivs inom verksamheten och är nära kopplat till universitetets holdingbolag.

Universitetets samverkan med det omgivande samhället, både lokalt och regionalt, bedrivs på många olika nivåer inom universitetet men stöd för detta arbete koordineras av Samverkans avdelningen på FSI. Till denna avdelningen söker vi nu en projektledare.

Arbetsuppgifter

Projektledaren ansvarar för att koordinera och utveckla arbetet med att skapa ett verksamhetsnära finansieringsstöd kopplat till materialvetenskap. Bland arbetsuppgifterna ingår att i samarbete med universitetets forskare och svenska och/eller internationella externa partners generar projektansökningar till svenska och internationella finansiärer. Projektledaren ska säkerställa en effektiv och säker process vid framtagandet av projektansökningar, samt säkerställa att berörda forskare och andra partners är inkluderade i hela processen Tjänsten skall vidare skapa/vidmakthålla kontakter mellan akademi och industri för att optimera samverkanspotentialen inom området. Inom tjänsten ingår även ett koordinerande arbete kopplat till stödfunktionerna inom ekonomi och finansiering på avdelnings och institutionsnivå. Projektledaren kommer att ingå i en universitetsövergripande arbetsgrupp på Samverkansavdelningen.

Kvalifikationer

  • Forskarbildning inom relevant ämnesområde, såsom medicin, kemi eller fysik.
  • Erfarenhet att leda arbetet i att rekrytera och bygga upp och utveckla verksamhet.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
  • Erfarenhet att initiera och driva högskoleövergripande utvecklingsprojekt i samarbete med externa partners är meriterande
  • En god förmåga att planera, prioritera och att kontinuerligt jobba självständigt mot deadlines. För att lyckas i rollen är det nödvändigt med ett strukturerat och serviceorienterat arbetssätt samt att vara duktig på att prioritera. Du måste ha dokumenterad erfarenhet av arbetets ledning och verksamhetsutveckling i sektorn

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1615
Kontakt
  • Lisa Thelin/ avdelnings chef, +46462224937
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-29
Sista ansökningsdag 2018-06-19

Tilbage til Ledige stillinger