Institutionen för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Kravprofil


Den sökande bör ha omfattande kompetens inom molekylärbiologi, vilket är ett nödvändigt krav för att studera funktionen av icke-kodande (nc) RNA i stam- och cancerceller.

Arbetsuppgifter

Använda high-throughtput-RNA-seq metoder för att beskriva funktionen av small ncRNA i stamceller och vid specifika differentieringsprogram. Ansvara för experimentell planering, bioinformatiska analyser och validering av resultat från sekvensering.

Kvalifikationer

Sökande ska ha doktorsexamen i Biologi, en stark bakgrund i RNA och stamcellsbiologi och förmåga att arbeta självständigt, samt som en del av ett team. Utmärkt muntlig och skriftlig engelsk kommunikationsförmåga krävs.

Villkor

Tidsbegränsad anställning 2018-07-22--2018-12-31.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1827
Kontakt
  • Cristian Bellodi, biträdande universitetslektor, cristian.bellodi@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-05-30
Sista ansökningsdag 2018-06-13

Tilbage til Ledige stillinger