Lunds universitet, centrum för miljö- och klimatforskning

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Climate-KIC är ett europeiskt ”Knowledge and Innovation Community” (KIC). Den samlar europeiska företag, lärosäten och aktörer så som städer kring utbildning, innovation och entreprenörskap för att ta fram och främja nya klimatlösningar. Lunds universitet är medlem i Climate-KIC sedan 2015 och deltar idag i dess aktiviteter som riktar sig mot entreprenörer, studenter och nätverkande. Medlemmar i Climate-KIC ska årligen verka för bland annat innovationsrelaterade aktiviteter. Vid LU har man till exempel satsat på idéstöd, stöd till entreprenörer och innovationsprojekt samt på  utbildningsrelaterade aktiviteter inklusive Climate-KICs internationella sommarskola. LU:s interna organisation koordineras vid naturvetenskaplig fakulteten, med Centrum för miljö- och klimatforskning som verkställande organisation. Verksamheten har en styrgrupp med interna och externa representanter, föreståndare, projektkoordinator och kontaktpersoner för innovation, entreprenörskap och utbildning som även är verksamma vid andra delar av LU:s organisation.

Arbetsuppgifter
Projektkoordinatorn ansvar för den dagliga verksamheten. Hen har en nyckelroll i att säkra och utveckla effektiv samordning och genomförande av verksamheten inklusive daglig koordinering, planering, rapportering och uppföljning. Arbetsuppgifterna innefattar även att organisera möten och events, sprida information om aktiviteter och andra möjligheter, bygga och förvalta nätverk inom LU, Climate-KIC och med relevanta partners, stödja LU:s forskare som medverkar i Climate- KIC aktiviteter.  Projektkoordinatorn nätverkar även med andra nordiska och europeiska Climate-KIC partners. Anställningen innebär mycket goda möjligheter för egen kompetensutveckling och deltagande i professionella nätverk när det gäller klimatinnovation i Sverige och i Europa. Mer om Climate-KIC: www.climate-kic.org/.

Kvalifikationer
Du skall ha

  • Akademisk examen, minst magisterexamen inom relevant ämne.
  • Erfarenhet av koordinering av större program eller motsvarande
  • Erfarenhet av tvärvetenskapligt forskningssamarbete
  • Goda kunskaper i klimatfrågan
  • Erfarenhet från arbete med klimatfrågor i företag eller offentlig verksamhet
  • Mycket goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har

  • Relevanta nätverk
  • Erfarenhet eller kännedom av innovationsverksamhet och/eller entreprenörskap
  • Erfarenhet av Climate-KIC
  • Mycket goda kunskaper i svenska

Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper t.ex. organisatorisk förmåga och samarbetsförmåga.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast. Provanställning kan komma att tillämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2119
Kontakt
  • Markku rummukainen, professor, 046-2229684, markku.rummukainen@nateko.lu.se
  • Tina Olsson, personalsamordnare, 046-2229562, tina.olsson@science.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-06-11
Sista ansökningsdag 2018-07-13

Tillbaka till lediga jobb