Medicinska fakulteten, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Funktionella MR-bilder får allt större betydelse för hur strålbehandling planeras och följs upp. I vårt existerande projekt kring MR-baserad strålbehandling har vi behov att utveckla ny teknik för kvantitativa MR-mätningar, bl a diffusion. Den utvecklade tekniken ska användas i pågående och planerade kliniska studier av strålbehandling av patienter med cancer i prostata och hjärna.

Arbetsuppgifter
Optimering av MR-protokoll och modifiering/programmering av pulssekvens för diffusionsviktad MR. Speciellt ska sekvens för att mäta multidimensionell mikrostruktur in vivo vidareutvecklas för GE-plattformen. Metoden ska för att användas som biomarkör för tumörrespons vid strålterapi. Det finns också andra tekniker som vid behov kan behöva utvecklas, t ex för att mäta hypoxi eller metoder för bildanalys. Vidare ska studier planeras, utföras, analyseras och rapporteras i peer Review granskande tidskrifter. Dessutom gäller medverkan vid den dagliga verksamheten generellt vid MR-kameran på Strålbehandlingen. I anställningen kan även ingå handledning av studenter eller doktorander, undervisning inom MR samt att delta i et gemensamma arbetet för att utveckla verksamheten vid avdelningen.

Kvalifikationskrav
Innehavaren av anställningen ska ha avlagt doktorsexamen inom medicinsk strålningsfysik eller motsvarande med inriktning mot bildgivande MRI.

Meriterande
Erfarenhet av kvantitativa MR-metoder, avancerad bildanalys av MR-data och erfarenhet av strålbehandling är meriterande liksom arbete med implementering av nya MR metoder i kliniska studier. Sökande bör också ha god förmåga till teoretisk och praktisk handledning av studenter och forskarstuderande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom samarbets- och initiativförmåga, noggrannhet och flexibilitet.

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2018-10-01--2020-09-30.
Placering i Malmö, men arbetet utförs både i Lund och Malmö.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2339
Kontakt
  • Lars E Olsson/professor, 072-1998319
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-06-27
Sista ansökningsdag 2018-07-23

Tilbage til Ledige stillinger