Lunds Universitet, UB

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket erbjuder också en studiemiljö med cirka 400 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.

Avdelningen för Samlingar omfattar fyra verksamhetsområden: Handskrifter och specialsamlingar, Förvärv, Metadata och katalogisering, E-media. Avdelningen ansvarar för uppbyggnad, bevarande och tillgängliggörande av UB:s samlingar och består av ca 50 medarbetare. Anställningen är knuten till verksamhetsområde Förvärv.

Område Förvärv består av tre sektioner: Svensktryck, Vardagstryck och Dagstidningar. Området ordnar och klassificerar de inkommande pliktleveranserna av svenskt tryck samt effektuerar beställningar av vardagstryck och av dagstidningar. Förvärv ansvarar också för inköp av visst svenskt och utländskt modernt tryck samt hanterar gåvor av främst svenskt modernt tryck.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att göra samlingarna av vardagstryck återsökningsbara på bästa sätt genom att ordna, systematisera, klassificera, kapsla och magasinera de olika materialkategorierna av vardagstryck: årsredovisningar, församlingsblad, skolkataloger, föreningstryck, affischer, reklam, taxeringskalendrar, vykort, programblad, varukataloger, företagstryck, kalendrar, tidtabeller, diversetryck m fl materialkategorier. Du kommer också att effektuera beställningar av vardagstryck (ta emot, definiera, söka fram, hämta och ställa tillbaka i depå); vårda och synliggöra samlingarna samt undervisa och hålla presentationer om samlingarna för studenter, forskare och andra grupper. Arbetet är periodvis fysiskt krävande vid lyft och flytt av tungt material. B-körkort är önskvärt. I arbetsuppgifterna ingår också support, samverkan inom UB och med övriga nätverksbibliotek samt externt liksom omvärldsbevakning. Tjänstgöring i fysisk eller virtuell informationsdisk kan förekomma.

Kvalifikationer

Du har utbildning i arkiv-, biblioteks- och museivetenskap (ABM) på avancerad nivå eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms som intressant. Vi förutsätter att du har erfarenhet av arbete med tryckt material samt mycket stor förståelse för och intresse av det efemära tryckets egenskaper, behov och hantering. Vidare har du mycket goda kunskaper om det svenska samhället, eftersom materialet är en spegling av detta. Vi förutsätter att du har god analytisk förmåga samt att du kan uttrycka dig väl i skrift och har god kommunikativ förmåga på svenska och engelska. Erfarenhet av arbete på universitets- eller högskolebibliotek är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig med mycket god samarbetsförmåga som samtidigt är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är också kvalitetsmedveten och har en utpräglad förmåga att arbeta strukturerat, noggrant och effektivt. Som person är du stabil, serviceinriktad och har god förmåga att bemöta människor i olika situationer.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/929
Kontakt
  • Gertrud Berger, tf avdelningschef, +46462229172
  • Elisabeth Stålesjö, avdelningschef , +46462229374
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-03-14
Sista ansökningsdag 2019-03-27

Tilbage til Ledige stillinger