Lunds universitet, Med fak, Institutionen för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Forskargruppen Utvecklingshematopoes vid avdelningen för Molekylär Hematologi, Lunds universitet ledd av Professor David Bryder, försöker förstå hur blodceller bildas och hur dessa processer förändras i samband med ålder och vid uppkomst av blodcancer (leukemi). Arbetsstrategin i projektet utgår ifrån högupplöst flödessortering av celler i kombinationer med funktionella och molekylära studier på singelcellnivå.

Arbetsuppgifter

Som del av pågående forskning söker vi en motiverad projektassistent för arbete inom forskningsprojekt som undersöker vilka genprogram som är aktiva i samband med att blodstamceller differentierar.

Kvalifikationer

Det är ett krav att den sökande innehar en M.Sc., eller motsvarande, i ett relevant ämnesområde som innefattar molekylärbiologi och bioinformatik. Vidare ska sökande ha dokumenterad erfarenhet av bioinformatiska metoder för att analysera singelcell RNA-sekvenseringsdata. Dokumenterade färdigheter inom muntlig och skriftlig kommunikation på engelska är också ett måste.

Meriterande

Att den sökande kan arbeta självständigt samt har god samarbetsförmåga är meriterande för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse 3-6 måneder
Anställningen avslutas 2019-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2114
Kontakt
  • David Bryder, +46462223951
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-06-13
Sista ansökningsdag 2019-06-26

Tilbage til Ledige stillinger