Lunds universitet, Med fak, Institutionen för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Vid institutionen för laboratoriemedicins kansli har vi en ekonom som ska gå på föräldraledighet och därför söker vi nu en vikarierande ekonom att fylla denna plats. Vikariatet avser påbörjas den 2019-11-18, eller enligt överenskommelse, och pågå i ca 14 månader eller tills den ordinarie ekonomen är tillbaka. 

Arbetsuppgifter
Som vår ekonom kommer du ingå i vår härliga ekonomigrupp. Du kommer huvudsakligen att arbeta med projektredovisning, och i det ingår löpande redovisning så som kundreskontra och leverantörsreskontra, bokslut, budget och prognosarbete. Projekten har en omsättning på mellan 50 tkr - 50 MSEK, och det är du som ekonom som kommer att hantera det ekonomiska från start till slut.

Du kommer få ansvar för ett antal forskargrupper som har stundtals komplexa projekt med många samarbeten, både med andra forskargrupper inom institutionen och samtidigt med andra institutioner och fakulteter. Detta ställer höga krav på dig som ekonom, genom att du snabbt behöver kunna greppa överblicken på situationen och hålla god koll på siffrorna. I dina arbetsuppgifter kommer det också ingå att skapa nedskrivna rutiner och information om dina forskargruppers ekonomi.

Innehållet i tjänsten kan komma att ändras i samband med verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer
För att kunna hantera arbetsuppgifterna på ett kvalificerat arbetssätt är det ett krav att du innehar en Ekonomie kandidatexamen, eller motsvarande akademisk utbildning med ett innehåll som uppfyller examensfordringarna för en Ekonomie kandidatexamen.

Du måste också ha dokumenterad tidigare erfarenhet av ekonomistyrning och redovisning.

Arbetsuppgifterna kräver att du innehar en IT-mognad med en vana och ett intresse för att arbeta i IT-system, då universitetet använder sig av ett flertal olika system.

Det är också ett krav att du har goda kunskaper i Excel, då mycket av arbetet sker i detta verktyg.

Arbetsuppgifterna kräver att du har god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och väl, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska då institutionen har en internationell miljö.

Vi söker dig som ser nyttan och potentialen av administrationen i verksamheten. Det är viktigt att du är mål- och resultatinriktad, har lätt för att sätta dig in i nya situationer och engagerar dig i dina åtaganden, samt har en känsla för prioritering. Du är personen som tar ansvar för dina ärenden, genom att se till att dessa på ett korrekt och effektivt sätt fullföljs från start till slut. Du ser möjligheter och lösningar när hinder uppstår. Vidare söker vid dig med ett förebyggande- och positivt förhållningssätt. Du behöver vara en person som knyter kontakter på arbetet och tar ansvar för samarbeten på din arbetsplats, då du kommer jobba nära både dina forskargrupper och ekonomigruppen.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2782
Kontakt
  • Lhinn Skoog, +46462221608
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-08-26
Sista ansökningsdag 2019-09-15

Tilbage til Ledige stillinger