Lunds universitet, LTH, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Institutionen för immunteknologi tillhör Lunds tekniska högskola (LTH) vid Lunds universitet och bedriver forskning och utbildning med inriktning mot cancer, autoimmunitet och allergi. Vi är en mindre institution och i huvudsak sköts institutionens administration av ekonom och ekonomiadministratör i nära samarbete med varandra samt med lärare och forskare i en högpresterande och internationell miljö.

Arbetsuppgifter De huvudsakliga arbetsuppgifterna som ekonomiadministratör består av flödet i inköpskedjan, från beställningar av varor till leveransattest och granskning/kontering av fakturor. Detta innebär många kontaktytor med både leverantörer och medarbetare på Institutionen. Andra vanligen förkommande arbetsuppgifter är bokföring, kundfakturering och inventarieregistrering. Övriga administrativa uppgifter som hanteras av ekonomiadministratören är exempelvis kurs- och resultatregistrering av studenter på grund- och forskarutbildning i Ladok, diarieföring och arkivering av forskningskontakt och övriga handlingar samt även granskning av reseräkningar och arvoderingar. Arbetet som ekonomiadministratör är självständigt med stora möjligheter att själv planera arbetsuppgifterna i förhållande till uppsatta tidsgränser. Viss förändring av arbetsuppgifterna sker kontinuerligt för att anpassa dem till verksamhetens behov.

Krav

 • Lägst gymnasieutbildning med inriktning mot administration, ekonomi eller motsvarande.
 • Praktisk erfarenhet av ekonomiarbete.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker dig som är en positiv och ansvarsfull medarbetare. Du arbetar strukturerat och noggrant samt har en utvecklad förmåga att växla mellan att både arbeta självständigt och i grupp då du i delar av din tjänst kommer att arbeta nära institutionens övriga personal.

Du har en mycket god anpassningsförmåga och tycker det är en positiv utmaning med ett mångfacetterat arbete som förändras över tid och stundtals kan kräva ett högt arbetstempo. Viktigt är också att du har en hög servicekänsla och ser det som en självklarhet att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter i stort och smått samt att bidra till att utveckla administrationens stöd till verksamheten.

Övriga meriter

 • Erfarenhet och förståelse av Lunds Universitetet och dess ekonomimodell.
 • Arbete med universitetets befintliga administrativa system, såsom Raindance, Lupin (Proceedo), Primula, Ladok och W3D3
 • Tidigare erfarenhet av inköp, gärna inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av redovisning av större forskningsprojekt

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen. Då arbetet stundtals är mycket varierat med många arbetsuppgifter som ska skötas parallellt i samverkan med institutionens medarbetare kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet i rekryteringen av ekonomiadministratör.

Villkor Tillsvidareanställning, 100 %, med start snarast möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Instruktioner för ansökan Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2803
Kontakt
 • Cornelia Lundblad, ekonom, +46462224350
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-09-10
Sista ansökningsdag 2019-09-24

Tilbage til Ledige stillinger