Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

T celler har visat sig påverka uppkomsten av åderförkalkning (ateroskleros) och hjärtkärlsjukdomar men mekanismerna och omständigheterna som styr hur T cellerna aktiveras är fortfarande till stor del okända. Målet för detta projekt är att undersöka dessa mekanismer och bättre förstå hur T-celler påverkar sjukdomsförloppet i syfte att finna nya behandlingar för hjärtkärlsjukdom. Doktoranden kommer använda metoder såsom djurmodeller av ateroskleros, flödescytometry, immunohistokemi, ELISA, cellodling och in vivo immunomodulering.

Kvalifikationer

Vi söker en nyfiken, målmedveten, välorganiserad och engagerad individ som vill utbilda sig till forskare. Den sökande bör ha en naturvetenskapligt, medicinskt eller biomedicinskt inriktad universitetsutbildning.

För att bedöma graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen så kommer, utöver akademisk och praktisk färdighet, den sökandes förmåga att samarbeta, arbeta självständigt, uttrycka sig i tal och skrift, utföra beräkningar, organisera och planera, samt personliga egenskaper som nyfikenhet, engagemang, motivation, fokus, disciplin, vetenskaplig övertygelse, värderingar, ödmjukhet, tilltro till sin egen förmåga och sunt förnuft att beaktas.Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2946
Kontakt
  • Daniel Engelbertsen, biträdande forskare, daniel.engelbertsen@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-09-16
Sista ansökningsdag 2019-10-06

Tillbaka till lediga jobb