LUCSUS

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Anställningen som projektassistent utlyses inom ramen för EU Horizon 2020 forskningsprojekt som utförs på Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS), vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. LUCSUS är ett centrum för miljö- och hållbarhetsforskning som arbetar med tvärvetenskapliga och transdisciplinära frågeställningar.

Anställningen förläggs administrativ till LUCSUS.

Arbetsuppgifter

Uppgifterna inom anställningen är att praktiskt och redaktionellt assistera inom miljö- och hållbarhetsrelaterad forskning. Centralt för anställningen är trans- och interdisciplinära arbetsuppgifter för att vidareutveckla innovationer för ökad kunskap om bredden av ekosystemtjänster från skogen. Huvuduppgiften är att bistå pågående EU Horizon 2020 projekt InnoForESt (https://innoforest.eu/) och stödja den svenska innovationens utveckling, tillsammans med vår projektpartner Universeum i Göteborg. En andra huvuduppgift är att vara med att vidareutveckla en rapport som analyserar deltagandeprocesser inom skogssektorn samt skriva populärvetenskapliga texter kring detta.

Kravprofil

Den sökande måste ha avslutat en masterutbildning i miljö- och hållbarhetsvetenskap eller inneha motsvarande kunskap. Anställningen kräver god förmåga att utföra självständigt, noggrant och systematiskt arbete men även god samarbetsförmåga. Speciellt viktigt är insikter om kontakter mellan myndigheter och markägare samt mycket god förmåga att analysera intervju- och enkätmaterial. Dessutom är dokumenterade teoretiska kunskaper kring deltagandeprocesser, samt erfarenheter från analytiskt arbete inom de areella näringarna i Sverige ett krav. Den sökande ska ha erfarenhet av arbete inom InnoForEStprojektet eller med liknande arbetsuppgifter i motsvarande typ av EU-projekt inom hållbarhetsvetenskap och skogsinnovation. Sökande ska även vara beredd att resa inom Sverige och utveckla den svenska skogsinnovation tillsammans med var projektpartner Universeum i Göteborg.

Tyngd kommer läggas vid personlig lämplighet för tjänsten och kunskapsområdet.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är krav för denna anställning. Då arbetet är kopplat till ett EU-projekt är goda kunskaper i ytterligare europeisk(a) språk meriterande.

Detta är en tidsbegränsad anställning, med start i början av oktober t.o.m. mars 2020 med en sysselsättningsgrad på 70% av en heltid.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-03-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3033
Kontakt
  • Johanna Müntzing, +46462226897
  • Sara Brogaard, +46462220513
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-09-11
Sista ansökningsdag 2019-09-25

Tilbage til Ledige stillinger