Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen HR

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen HRs huvuduppgift är att stödja verksamheten vid Lunds universitet i det personalpolitiska arbetet. Sektionen har även i uppdrag att stötta chef-och ledarskapsutveckling samt karriärutveckling. Sektionen underlättar och skapar förutsättningar för verksamheten att följa lagar och regler genom att ta fram universitetsgemensamma styrdokument, rutinbeskrivningar och verktyg inom området liksom kartlägger, utvecklar och följer upp processer inom HR-området. I uppdraget till sektionen finns även att stötta arbetet kring universitetets internationella medarbetare.

Inom sektionen HR finns sedan tidigare två arbetsrättsjurister som du kommer att ha ett nära samarbete med. Du kommer självklart även ha erfarenhetsutbyte och samarbete med övriga kollegor inom sektionen HR.

Arbetsuppgifter

Som arbetsrättsjurist kommer du att vara ett juridiskt specialiststöd gentemot universitetets olika verksamheter. Du kommer att ha många kontakter inom universitetet och blir också en viktig samarbetspartner till HR-medarbetare och chefer på alla nivåer i organisationen. Därutöver kommer du att delta i utvecklingsprojekt, hålla arbetsrättsliga utbildningar och informationsträffar.

Inom ramen för den här anställningen ligger ett speciellt ansvar för att kvalitetssäkra hanteringen av individärenden vid universitetet och det är utifrån din arbetsrättsliga specialistkompetens som du kommer att ha en nyckelroll i det arbetet. HR-medarbetare och personalansvariga chefer i verksamheten utgör självklara samarbetspartners och tillsammans säkerställer ni en god hantering av enskilda individärenden. Du kommer också att utgöra ett specialiststöd gentemot universitetets verksamheter inom diskriminerings- och likabehandlingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristexamen, gärna med arbetsrättslig inriktning. Du har erfarenhet av att företräda arbetsgivare i arbetsrättsliga ärenden och känner dig trygg i din profession. Vidare krävs att du har god kännedom om diskrimineringslagstiftningen. Du är bekväm med att genomföra informations- och utbildningsinsatser inom det arbetsrättsliga området. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska, såväl muntligt som skriftligt. Då Lunds universitet verkar i en internationell miljö förutsätts att du uttrycker dig obehindrat även på engelska, i både tal och skrift. Erfarenhet från statlig verksamhet är meriterande.

Som person är du ansvarsfull, strukturerad och handlingsinriktad. Du trivs med att arbeta konsultativt och har lätt för att sätta dig in i olika verksamheters förutsättningar. Du har även en god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen krävs att du är flexibel, självständig och drivande i ditt arbete och ser saker ur ett helhetsperspektiv.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3803
Kontakt
  • Ann Silbersky Isaksson, 046-222 71 57
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-11-18
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Tilbage til Ledige stillinger