Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi söker härmed en driven biträdande forskare. Anställningen är 100 % under 2 år med önskat tillträdesdatum 2020-02-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas

Forskargruppen

Kemisk Biologi & Terapier är ett multidisciplinärt laboratorium (organisk/läkemedels-kemi, in-vivo/in vitro-biologi, och tillämpad fysik) vid Lunds Universitet och Göteborgs Universitet som forskar på nya terapeutiska strategier. Labbet har nyligen tilldelats finansiering för att studera in-vivo självorganiserande terapier och för ett elektroniskt neuropharma projekt (e-NeuroPharma). I e-Neuropharma projektet utvecklar vi självorganiserande molekylära system som utövar både läkemedelsaktivitet och elektrisk funktionalitet för att utforska nya typer av terapier för neurodegenererande sjukdomar. e-Neuropharma är ett samarbete med bioelektronik gruppen på Linköpings Universitet och Chalmers Tekniska Högskola.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi värnar om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Inom forskargruppen arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare 

Arbetsuppgifter

Biträdande forskaren kommer huvudsakligen att utföra forskning vid Lunds Universitet. Primärt fokus ligger på att analysera självorganiserande terapier som riktar sig mot CNS/PNS i djurmodeller, företrädesvis i zebrafisk men även i andra modeller, till exempel insekter (gräshoppa) och organoider.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

Doktorsexamen i biologi, neurovetenskap eller motsvarande

Dokumenterad praktisk erfarenhet av elektrofysiologi, företrädesvis användning av mikroelektroder in-vitro, in-vivo, eller båda

Laboratoriet för kemisk biologi och terapier är ett litet tvärvetenskapligt team, vi letar efter en lagmedlem som är en stark lagspelare och som inte rädd för att ta sig an olika arbetsuppgifter men som samtidigt är en expert, är drivande och en kunskapsdelare inom det egna kompetensområdet. Du ska kunna arbeta självständigt, ha en utmärkt kommunikationsförmåga och ha lätt för att samarbeta. 

Forskning samt samarbeten utförs främst på engelska, därför är mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift ett krav för tjänsten.

Meriterande för anställningen är:

  • Praktisk erfarenhet experimentellt arbete med zebrafisk
  • Praktisk erfarenhet av mikroinjektioner
  • Praktisk erfarenhet av fluorescensmikroskopi
  • Praktisk erfarenhet av att arbeta med fluorescerande markörer och immunofluorescens
  • Goda kunskaper inom neurobiologi (företrädesvis fiskneuroanatomi) och generell fiskanatomi

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Skicka in din ansökan genom att logga. Bifoga CV samt personligt brev. 

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3828
Kontakt
  • Roger Olsson, forkargruppchef, 046-2220000
  • Maria Palmkron, personalsamordnare, 046-2220000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-11-20
Sista ansökningsdag 2020-01-08

Tilbage til Ledige stillinger