Lunds universitet, Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi med c:a 55 anställda, 400 helårsstudenter och ett 25 tal doktorander kombinerar gamla anor med modern och högt internationaliserad forskning och utbildning. De senaste decennierna har institutionen varit mycket framgångsrik i konkurrensen om såväl fakultetsmedel som externa forskningsanslag. I tillägg till de många nationella och internationella samarbeten och nätverk som etablerats har institutionen nära kopplingar till ett brett spektrum av institutioner vid Lunds universitet. Centrala forsknings- och undervisningsområden är bl.a. ekonomisk geografi, utvecklingsgeografi, landskapsgeografi, urban och social geografi samt GIS. Institutionen har en avdelning för humanekologi (med en egen forskarutbildning). Utbildningsmiljön är sedan länge starkt internationaliserad och flera av institutionens kurser och program vänder sig till internationella studenter. Institutionen bedriver sin verksamhet i moderna lokaler i centrala Lund.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna omfattar undervisning och handledning i kulturgeografi framförallt inom samhällsgeografi, politisk ekologi, kvalitativ metod, exkursioner och urban och regional planering. Undervisning och handledning inom humanekologi förekommer också.

Administrativa uppgifter kopplade till grundutbildning utgör också en del av arbetsuppgifterna. Undervisning och handledning på både engelska och svenska förekommer.

Kvalifikationer:
För anställningen krävs avlagt examen på avancerad nivå i kulturgeografi och ekonomisk geografi eller inom ett för anställningen relevant område alternativt att motsvarande kunskaper förvärvats på annat sätt i Sverige eller utomlands samt att sökande har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämne och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen För anställning som universitetsadjunkt krävs även, om inte särskilda skäl föreligger, högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller att man på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.

Anställningen kräver även att den sökande har undervisningserfarenhet framförallt från svenskt universitet eller högskola samt dokumenterad förmåga att undervisa på engelska.

En av de viktigaste bedömningsgrunderna utgörs av förmågan att snabbt sätta sig in i och utföra undervisningsuppdraget.

Ansökan:
Ansökan ska innehålla:
- CV
- Personligt brev
- Förteckning över pedagogiska meriter

Detta är en tidsbegränsad anställning på 13 månader.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3930
Kontakt
  • Agnes Andersson Djurfeldt, prefekt, 046 222 8423
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-12

Tilbage til Ledige stillinger