Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Forskargruppen

Vid avdelningen för Socialmedicin och Global Hälsa (SMGH) arbetar vi med globala folkhälsofrågor inom utbildning, forskning och kapacitetsutveckling i samverkan med det globala samhället. Verksamheten är lokaliserad på institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, och drivs av Professor Anette Agardh. Avdelningen består av både forskare/lärare och administrativ personal. Här kan du läsa mer om vår verksamhet.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

 

Vi söker en driven biträdande forskare för arbete inom folkhälsovetenskap. Anställningen är tillsvidare på heltid med önskat tillträdesdatum den 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Som biträdande forskare inom forskargruppen kommer arbetsuppgifterna bestå av forskning med speciellt fokus på hälsoekonomi och hälsosystem. Vidare ingår det undervisning inom global hälsa, hälsoekonomi, hälsopolitik och ledarskap på det internationella mastersprogrammet i folkhälsovetenskap. Arbetsuppgifterna kommer även att bestå av delaktighet i forskargruppens kapacitetsutvecklingsprogram inom sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Arbetsuppgifterna kan komma att kräva utlandsvistelse, om projekten så kräver.

 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Doktorandexamen inom medicinsk vetenskap, eller motsvarande
  • Erfarenhet av forskning inom hälsosystem och hälsoekonomi med speciellt fokus på låg– och medelinkomstländer
  • Erfarenhet av undervisning i global hälsa, hälsosystem och hälsopolitik
  • Minst 3 års erfarenhet av arbete inom sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter i låg– och medelinkomstländer
  • God förmåga att kunna uttrycka sig på engelska i både tal och skrift

 Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är noggrann, men samtidigt flexibel. Du har god samarbetsförmåga samt tycker om att jobba i team i en mångkulturell miljö. 

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av undervisning på mastersnivå
  • Erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö 

 

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis. Du kommer även att få svara på ett antal kvalificeringsfrågor.

 

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4035
Kontakt
  • Anette Agardh, forskargruppschef, +4640391338
  • Sara Tvermoes, personalsamordnare, +4640391054
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-13

Tilbage til Ledige stillinger