Lokalservice

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter. LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder. LU Service har 245 medarbetare.

Vi söker en gruppchef till LU Service, avdelning Lokalservice.

Lokalservice har ca 185 lokalvårdare som städar på Lunds universitet. Vi har sex stycken gruppchefer. Varje gruppchef ansvarar för sina områden och sin personalstyrka som består av 20 - 30 lokalvårdare.

Arbetsuppgifter

I din roll som gruppchef arbetar du nära dina medarbetare och beställare. Du ansvarar för att leda och planera arbetet för våra lokalvårdare såväl kortsiktigt som långsiktigt. Du har daglig kontakt med dina medarbetare där ett närvarande och coachande-ledarskap genomsyrar din arbetsledning. Du har även en viktig roll vid nyanställningar då du introducerar nya medarbetare i yrket. Du säkerhetsställer löpande att rätt städmetod används och korrekt städning med god kvalitet genomförs. Du ser även till att lokalvårdarna har rätt förutsättningar för att kunna utföra bästa tänkbara lokalvård. Vi på Lokalservice är Svanen certifierade och arbetar ständigt med miljön i åtanke.

Som gruppchef har du personalansvar vilket innebär att du håller i arbetsplatsmöten, genomför utvecklingssamtal, lönesamtal och lönesättande samtal samt handhar rehabiliteringsärenden. Andra arbetsuppgifter som ingår i rollen är systematiskt arbetsmiljöarbete, frånvarorapportering, personalplanering och, i de fall det krävs, städning. I arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter och arbete i olika system.

I rollen förväntas du arbeta såväl självständigt som i nära samarbeta med övriga gruppchefer inom Lokalservice. Du ingår även i Lokalservice ledningsgrupp. Självklart kommer du delta i arbetet med att utveckla och förbättra avdelningens tjänster; Lokalservice är i ständig förändring och dina tankar, erfarenheter och åsikter kommer att vara viktiga.

Kvalifikationer

Personliga egenskaper som efterfrågas är ansvarstagande, ödmjuk, lösningsorienterad samt förmågan att leda en personalgrupp mot uppsatta mål där du ser till helheten. Du sprider en positiv anda, leder genom att vara ett föredöme och är prestigelös. För att trivas och lyckas i rollen är du trygg i din roll som chef och en god ledare. Du är serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga och är lyhörd för beställarens behov. God samarbetsförmåga är också ett krav för anställningen.

För att vara aktuell för tjänsten skall du:

- ha minst tre års erfarenhet av arbetsledning och personalansvar

- ha flerårig erfarenhet av lokal-och golvvård

- ha goda kunskaper om kemikalier och städmaskiner

- ha städutbildning, SRY eller någon som arbetsgivaren finner likvärdig

- ha gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms   som likvärdig

- tala och skriva svenska obehindrat

- ha god datorvana och ha kunskaper i Office-paketet, specifikt Outlook.

- ha B-körkort

Meriterande:

- arbete i ledningsgrupp

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstiden är 06.00 - 14.30, måndag till fredag. Tjänsten består i huvudsak av arbete på dagtid men var sjätte vecka ingår beredskapsarbete på kvällar och helg. Det kan inträffa att du får gå in och städa under din beredskap.

Provanställning kan bli aktuell.


1:a intervjuomgången förväntas ske v.3.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4078
Kontakt
  • Mikael Olofsson, avdelningschef, 046-222 38 92
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-05
Sista ansökningsdag 2019-12-26

Tilbage til Ledige stillinger