Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Bibliotek och IKT

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Du trivs i en roll där du samarbetar med forskare vid Medicinska fakulteten, stödfunktionen Bibliotek & IKT, och forskare verksamma vid sjukvården inom Region Skåne. Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för IT-säkerhet, forskningsdatainfrastruktur, och att du vill arbeta med övergripande frågor kring datahanteringsplaner och IT-systemförvaltning.

Arbetsplatsen
Biblioteks och IKT-enheten, avdelningen för stöd till forskning och lärande riktar in sig på att vara ett välfungerande verksamhetsstöd i form av stöd till utbildning, forskning samt samverkan.

Bibliotek och IKT (B&IKT) vid Medicinska fakulteten har det breda uppdraget att tillhandahålla effektiv IT-service och kvalificerat stöd till forskning, utbildning och administration, samt bidrar således till att göra fakulteten till en fortsatt attraktiv arbetsplats och lärandemiljö. Enheten utgör en verksamhetskritisk förutsättning för forskning och utbildning, samt omfattar stödfunktioner med betydande strategisk potential för fakultetens utveckling.

Gruppen leds av Driftschefen Carola Tilgmann och består av teknisk personal med flera professioner; bibliotekarier, IKT pedagoger, forskningsingenjör, IT-ingenjör, arbetsmiljösamordnare och systemförvaltare. Verksamheten är lokaliserad i Lund och Malmö. Inom enheten värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi söker härmed en driven systemförvaltare för arbetet kring forskningsinfrastruktur. Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter I denna nya roll kommer du att arbeta med applikationer för forskningsinfrastruktur i en forskningsdatarelaterad miljö (Miljö med mycket forskningsdata). Inom Stöd till forskning, Bibliotek & IKT, Medicinska fakulteten samarbetar du med hela organisationen, privata företag andra inom universitet och den centrala enheten för IT-verksamhet vid Lunds universitet. I arbetsuppgifterna ingår också att med rådgivning stötta olika utvecklingsaktiviteter inom forskningsdatahantering, samt administration och lärandeaktiviteter inom olika applikationer för forskningsdataverksamheten. 

Kvalifikationer
För att vara aktuell för befattningen krävs följande utbildning och erfarenhet:

 • IT-drifttekniker/Systemadministratör eller liknande utbildning
 • Erfarenhet av IT-applikationsstöd, webbaserade applikationer och databassystem.
 • Erfarenhet av att vara operativ systemadministratör samt sköta driftdokumentation.
 • Erfarenhet av kundbemötande och samverkan
 • Du måste kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska såväl som på engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av nuvarande infrastruktur för hantering av prekliniska data och kliniska system
 • Erfarenhet av pedagogiskt förhållningssätt gentemot användarna av IT-infrastruktur
 • Teknisk expertis inom IT-system och IT-applikationer
 • Grundläggande linuxkompetens – inom olika linuxvarianter och användningsområden.
 • Erfarenhet av IT-systemförvaltning
 • Erfarenhet av forskningsdatahantering


Personliga egenskaper

 • För att lyckas i denna roll är du en initiativtagande person som tycker om att samarbeta med andra.
 • Du har ett serviceinriktat och mycket professionellt förhållningssätt till verksamheten och dina kollegor.

Villkor:

Provanställning kan komma att tillämpas. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4090
Kontakt
 • Carola Tilgmann, +46462223340; carola.tilgmann@med.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2020-01-06

Tilbage til Ledige stillinger