Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för kliniska vetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Forskargruppen
Vid forskargruppen för klinisk minnesforskning bedrivs forskning inom demenssjukdomar. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av professor Oskar Hansson och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Minneskliniken i Malmö, samt på BMC i Lund. På denna länk kan du läsa mer om vår spännande forskning: www.biofinder.se.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker härmed en driven biträdande forskare. Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2020-02-01 t.om. 2020-04-30 med omfattning 100 %.

Arbetsuppgifter
Analysera likvor och blodprover från BioFINDER studien med Simoa och andra immunoassays.  

Kvalifikationer
För anställningen krävs: 

  • Doktorsexamen inom neurokemi.
  • Erfarenhet av att Simoa platfformen (en ultrasensitive immunoassay).
  • Erfarenhet av mass spektometri.
  • Erfarenhet av neurokemi.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Arbestuppgifterna kräver att du är noggrann och har en god samarbetsförmåga. 

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis. 

Villkor
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse 3-6 måneder
Anställningen avslutas 2020-04-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4115
Kontakt
  • Oskar Hansson, professor , +46 72 226 77 45
  • Sarah Quist, personalsamordnare, +46 40 39 10 71
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-09
Sista ansökningsdag 2019-12-23

Tilbage til Ledige stillinger