Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppens leds av professor Roger Olsson. Forskningen som fokuserar på kemisk biologi med inriktning läkemedelsutveckling (CBT) är i mycket hög grad interdisciplinär och täcker organisk kemi, in vivo och in vitro biologi, fysik, och materialvetenskap. Vi tycker om att arbeta på projekt som ökar vår förståelse för levande system genom att kombinera tekniker och kunskaper från natur- och livsvetenskaperna. CBT är en del av Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet och vi har flera pågående projekt med ledande grupper och kliniker.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Vi erbjuder en interdisciplinär arbetsmiljö där kemister, fysiker och biologer arbetar tätt tillsammans för att lösa komplexa problem. Vi hoppas att du trivs i en miljö där vi tillsammans arbetar nyfikenhetsdrivet.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Endimensionella nanostrukturer kan designas så att de penetrerar cellmembran och erbjuder en väg in till cytosolen i levande celler. Vi har tidigare visat att det möjliggör transport av biomolekyler till/från celler med hjälp av s.k. nanostraws. Vi utökar nu våra forskningsmöjligheter genom att utveckla nanospikar tillverkade av egenutvecklade ledande polymerer. Dessa nanospikar använder vi för att på ett icke-invasivt sätt skapa elektriska vägar in i celler.

I det här projektet kommer kandidaten utveckla en nanospiksplattform och använda den för att lösa biologiska problem som relaterar till avläsning och stimulering av elektrisk aktivitet hos celler, för att t.ex. styra deras utveckling. Arbetet kommer avhandla renrumsprocessning, cellkultursodlingar, och elektrisk karaktärisering/stimulering. Kandidaten kommer arbeta med olika djurmodeller, främst zebrafisk.

Projektet är i högsta grad interdisciplinärt och kandidaten förväntas uppskatta att arbeta både i renrumslaboratorier och biomedicinska lab.

Kvalifikationer
Krav för anställningen

  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
  • En examen inom nanoteknik, materialvetenskap, kemi, bioteknik, cellbiologi, eller motsvarande.

Meriterande för anställningen är:

  • Praktisk erfarenhet av halvledarprocessning och renrumsarbete
  • Praktisk erfarenhet av cell- och molekylärbiologi, t.ex. underhåll av cellkulturer, PCR, flödescytometri
  • Praktisk erfarenhet av ledande polymerer
  • Praktisk erfarenhet av arbete med fluoroscensmikroskopi och konfokalmikroskopi
  • Praktisk erfarenhet av elektrofysiologiska mätningar och/eller elektrisk karaktärisering av material
  • Praktisk erfarenhet av strukturell och funktionell karaktärisering av fasta material och/eller material i suspension.
  • Erfarenhet av arbete med djurmodeller
  • En bred kompetensprofil är av stor vikt, och kunskap inom områden som materialvetenskap, kemi, fysik, cellbiologi och nanovetenskap är relevant för projektet.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år enligt HF 5 kap 7§. Omfattning 100 % med önskat startdatum 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla ett personligt brev, ett CV, kontaktuppgifter till två referenser, ett examensbevis (inklusive betygsutskrift) och andra dokument som du vill ska övervägas (t.ex. rekommendationsbrev). Sökanden som kallas till intervju kan bli ombedda att utföra ett test för att visa grundläggande kompetens.

Om Lunds Universitet

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 2022-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2277
Kontakt
  • Roger Olsson, 046-2220000
  • Martin Hjort, 046.2220000
  • Maria Palmkron, personalsamordnare, 046-2220000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
Publicerat 2022-06-15
Sista ansökningsdag 2022-08-07

Tillbaka till lediga jobb