Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Enheten för utvecklingsimmunologi är en internationell forskargrupp med för närvarande åtta labbmedlemmar inklusive teknisk personal, doktorander och postdocs. Vår enhet, som leds av forskargruppschef Joan Yuan, finns på Biomedicinskt Centrum i Lund (BMC) och tillhör sektionen för molekylär hematologi som har ett starkt fokus på blod- och immuncellsbildning och funktion. Vår avdelning har veckovisa forskningsseminarier och erbjuder en stimulerande vetenskaplig miljö som består av åtta grupper med kompletterande forskningsintressen. Inom Medicinska fakulteten är vår avdelning en del av Institutionen för laboratoriemedicin.

Vårt labb är dessutom en del av Lunds Stamcellscentrum (SCC) och har ett utmärkt och omfattande samarbete med dess tekniska plattformar inklusive bioinformatik och FACS Core Facility. Vår forskning är centrerad kring att förstå funktionen och bildandet av B-celler tidigt i livet och använder oss främst av murina djurmodeller för att utforska rollen av neonatalt B-cellsminne det vuxna immunsystemet. Denna tjänst markerar åtagandet av ett nytt forskningsinitiativ och fokuserar på B-cellers roll i cancer. Läs mer om vår forskning här.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som vår biträdande forskare kommer du att vara ansvarig för att utföra komplexa musexperiment, etablera nya metoder inom tumörimmunologi, samt att analysera och regelbundet presentera resultaten. I din drivande roll för ett nytt projekt kommer du att ha ansvaret för att etablera nya samarbeten mellan flera labb för att hålla god kommunikation och uppnå framsteg i projektet. Du är ansvarig för att överse avel och bevarande av en viktig muskoloni som kombinerar flera modifierade stammar samt förväntas delta i skrivningen av etiska tillstånd för att utföra djurarbete.

Som erfaren forskare kommer du att ha ansvar för att hålla dig uppdaterad i relevant litteratur samt delta i skrivandet av anslag och artiklar för att hjälpa till att finansiera och kommunicera arbetet. Som erfaren forskare förväntas du också att hålla noggrann elektronisk dokumentation på ditt arbete samt att utbilda nya labbmedlemmar för att främja kontinuitet i forskningen och en stödjande miljö i labbet.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • En genomgången forskarutbildning (PhD) inom medicin eller motsvarande ämne relevant för tjänsten med inriktning på B cellsutveckling eller cancer
  • Erfarenhet av B-cellsforskning med hjälp av experimentella djurmodeller
  • Erfarenhet av förvaltning av muskolonier, multialleliska avelsstrategier och praktiskt arbete med inducerbara experimentella musmodeller
  • Minst två års postdoc-erfarenhet inom relevant forskningsområde
  • Formell certifiering i FACS sortering samt behärskar drift av BD FACS-maskiner
  • Formell certifiering i djurarbete gällande för Sverige
  • För anställningen krävs att du har förmågan att arbeta självständigt såväl som att ud har förmågan att samarbeta med andra i forskargrupperna.

Meriterande för anställning är:

  • Erfarenhet av självständig drift av FACS BD Symphony cellsorterare
  • Erfarenhet av BD Rhapsody single cell analysis instrument samt data processing
  • Tidigare internationell forskningserfarenhet
  • Erfarenhet av forskningssamarbeten mellan olika lab/grupper

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt

Anställningen är en heltidsanställning tillsvidare (100%) med start from 2023-04-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

Så här söker du Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/587
Kontakt
  • Joan Yuan, rekryterande chef, +46462220430
  • Emelie Falck, personalsamordnare, 046-2221549
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-03-05

Tillbaka till lediga jobb