Lunds universitet, LTH, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för Immunteknologi söker erfaren forskningsingenjör till UREAD

Beskrivning av arbetsplatsen
Infrastrukturen U-READ erbjuder ett teknologi- och kunskapsnav för forskning kring och utveckling av antikroppar. Den möjliggör användning av tekniska plattformar för utveckling av humana antikroppar från egenutvecklade antikroppsbibliotek samt med studier av antikroppar och deras binding till sina målmolekyler, såväl som av andra molekylära interaktioner. På institutionen som helhet används avancerade teknologier inom genomik och transkriptomik, antikroppsutveckling baserad på fagdisplay, storskalig masspektrometribaserad proteomik, och till dessa teknologier hörande bioinformatik. U-READ är också en del av den nationella infrastrukturen SciLifeLabs enhet Human Antibody Therapeutics inom ramen för SciLifeLabs plattform för Drug Discovery and Development.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I tjänsten som forskningsingenjör inom READ är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att selektera antikroppskandidater med hjälp av fagdisplayteknologi och identifiera unika antikroppar för vidare utveckling. En stor del av arbetet inkluderar också att karakterisera bindningsegenskaper och biofysikaliska egenskaper med hjälp av olika proteintekniker och immunokemiska tekniker. Utöver detta så utför du genkloning och proteinproduktion för att studera, funktionalisera och modifiera antikroppar samt utvecklar av nya modaliteter för protein-proteininteraktioner. I arbetsuppgifterna ingår också att dokumentera och rapportera resultaten av ditt arbete och att samverka i forskningsmiljön. Som forskningsingenjör inom UREAD så ansvar du även för att underhålla och utveckla våra tekniska infrastrukturer. Då vår verksamhet är en del av universitetet så förkommer även arbetsgifter inom undervisning och utbildning, såsom ex handledning av studenter vid laborationer.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 • Du har en magister- eller civilingenjörsexamen, eller motsvarande utländsk examen, inom bioteknik, cell- eller molekylärbiologi, biokemi, biofysik, immunologi eller liknande område. Alternativt en BMA-examen med inriktning på mikrobiologi, bioteknik, cell- eller molekylärbiologi, biokemi, biofysik och/eller immunologi.
 • Du har yrkesmässig praktisk experimentell erfarenhet av molekylärbiologiskt arbete
 • Du har yrkesmässig praktisk experimentell erfarenhet av proteinrening och karakterisering
 • Du har en god förmåga att kommunicera på engelska, både muntligt och skriftligt

Meriterande för anställningen är:

 • Du har erfarenhet av fagdisplayteknologi eller liknande kombinatorisk biblioteksteknologi.
 • Du har erfarenhet av protein engineering
 • Du har erfarenhet av proteinproduktion
 • Erfarenhet av immunkemiska analystekniker
 • Du har erfarenhet från läkemedels-/bioteknikindustrin
 • Du har erfarenhet av att driva forskningsprojekt.
 • Du har en gedigen meritlista av självständigt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig kompetens och utöver ovan nämnda kvalifikationer förväntas även en framgångsrik kandidat även uppfylla följande krav:

 • Du har en utmärkt samarbetsförmåga och ett mål- och resultatinriktat fokus.
 • Du har en mycket god problemlösande analytisk förmåga med en självständig, strukturerad och noggrann arbetsstil
 • Du har intresse och förmåga att lära dig och tillämpa nya metoder och arbetssätt
 • Du har en hög grad av integritet, motivation och flexibilitet i arbetet

Övrigt
Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde den 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/685
Kontakt
 • Mats Ohlin, +46462224322
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb