Lunds universitet, LUs kultur- och museiverksamheter

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Skissernas Museum vid Lunds universitet är en dynamisk och kreativ arbetsplats där konstnärlig process och offentlig konst står i centrum. Här finns världens främsta samling med skisser och förarbeten till offentlig konst. Utifrån samlingarna och ett rikt och varierat utbud av utställningar, programverksamhet och pedagogik stärker vi museiupplevelsen och skapar goda förutsättningar för museet som mötesplats för en bred publik. Med tillgänglighet och bemötande i fokus strävar vi efter att ge besökarna den bästa museiupplevelsen.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som museivärd för värdskap och förmedling arbetar du med värdskap i museets utställningar, arbetsledning av värdar samt utvecklar pedagogiken på museet. Som värd är du museets ansikte utåt och ser till att alla våra besökare får ett så bra bemötande som möjligt. Du ansvarar för besökarnas och konstens säkerhet, bemannar entrén och kassan, håller introduktioner och visningar samt tar emot olika besöksgrupper. Du är en viktig del i besökarens upplevelse och står för värdskap på hög nivå. Du arbetar i nära samarbete med en annan museikoordinator och tillsammans arbetsleder ni museets värdar. Du tar fram utbildningsmaterial, rutiner, lathundar och scheman för värdarna. Du granskar även timrapporter, bokar visningar och har en central roll i rekrytering och introduktion av nya värdar.

Kvalifikationer

Du är en driven arbetsledare och lagspelare som ser till gruppens och verksamhetens bästa. Du har en förmåga att sammanställa och förmedla olika typer av information, har ett helhetsperspektiv och en förmåga att arbeta och lägga upp ditt arbete självständigt. Du är strukturerad och administrativt lagd. Du har ett lyhört och flexibelt förhållningssätt och är tålmodig och tydlig.

Krav för anställningen är:
- Universitetsstudier i konsthistoria eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
- Goda kunskaper i Excel.
- Minst 2 års erfarenhet av service och bemötande.
- Erfarenhet av arbetsledning, handledning eller mentorskap.
- Erfarenhet av att tala inför publik/hålla visningar.
- God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande för anställningen är:
- Ytterligare språkkunskaper.
- Erfarenhet av Primula.
- Erfarenhet av schemaläggning.
- Kunskap om museets samling.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat på 100% för Frida Stenmark, tillsvidare med start 5 juni 2023 (eller enligt överenskommelse), dock längst till och med 11 februari 2024 eller när Frida Stenmark återgår i arbete.

Arbetet är schemalagt med tjänstgöring en helg i månaden (lördag-söndag kl. 9.00-17.30), samt varannan torsdagskväll (till kl. 21.30).

Intervjuer sker torsdag den 13 april.

För frågor om tjänsten kontakta:

Frida Stenmark, museikoordinator för värdskap och förmedling: frida.stenmark@skissernasmuseum.lu.se, eller Annie Lindberg, tillförordnad museichef: annie.lindberg@skissernasmuseum.lu.se

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230605
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/891
Kontakt
  • Annie Lindberg, +46462227123
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb