Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Ämnena arabiska och hebreiska är placerade på avdelningen för semitiska språk och mellanösternstudier vid Språk- och litteraturcentrum. På avdelningen bedrivs för närvarande undervisning i modern standardarabiska, hebreiska och mellanösterstudier. Inom ämnet arabiska ges kurser på alla nivåer från nybörjarkurser till masterskurser på avancerad nivå. I ämnet hebreiska ges kurser på nybörjarnivå. I ämnet mellanösternstudier ges för närvarande endast ett begränsat antal kurser på grundnivå med anledning av en planerad omstrukturering av kandidatprogrammet. Forskarutbildning erbjuds i ämnet semitiska språk. Ämnets nuvarande doktorander specialiserar sig på arabisk litteratur och språkvetenskap och studerar därtill ytterligare minst ett semitiskt språk.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi arbetar för att skapa goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss | Lunds universitet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I anställningen ingår undervisning (max 70 %), forskning/kompetensutveckling (minst 20 %) och tid för övriga arbetsuppgifter (10 %). Till arbetsuppgifterna hör kursutveckling, planering, undervisning och examination på kurser i arabiska på olika nivåer och undervisning i hebreiska på nybörjarnivå.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:
Du är behörig att anställas som universitetslektor i semitiska språk om du har:

 • avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom ämnet
 • god pedagogisk erfarenhet och förmåga att bedriva, utveckla och leda undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder
 • förmåga att kunna undervisa på svenska och arabiska
 • genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.

För denna visstidsanställning kan undantag från kravet på högskolepedagogisk utbildning övervägas om det kan anses berättigat i ljuset av övrig meritering.

Meriterande för anställningen är:

Som bedömningsgrund gäller allmänt graden av sådan vetenskaplig, pedagogisk, administrativ och annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter samt personlig förmåga i övrigt som är av betydelse för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Meriterande är därtill:

 •  bred erfarenhet av undervisning på kurser på högskolenivå i ämnena arabiska och hebreiska på olika nivåer
 • erfarenhet av forskning och/eller undervisning inom för ämnet relevanta språk
 • förmåga att undervisa på svenska
 • god samarbetsförmåga

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på 50% med startdatum den 8 januari 2024 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med den 29 december 2024. För information om anställningen kontakta sektionsföreståndare Johanna Lindbladh, Johanna Lindbladh | Språk- och litteraturcentrum (lu.se) eller studierektor Marina Andersson, Marina Andersson | Språk- och litteraturcentrum (lu.se)

 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska kompletteras med en enkel meritförteckning (utan bilagor), eventuell publikationsförteckning samt eventuell förteckning över undervisade kurser. Det ska framgå när undervisningen ägt rum samt tjänsternas omfattning. Namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner ska anges.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-01-08 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/3448
Kontakt
 • Sektionsföreståndare Johanna Lindbladh, https://www.sol.lu.se/person/JohannaLindbladh
 • Studierektor Marina Andersson, https://www.sol.lu.se/person/MarinaAndersson
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-11-15
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb