Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, Fysiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vid fysiska institutionen bedriver vi världsledande forskning och utbildning, och är en av universitetets största institutioner med en omsättning på drygt 500 miljoner kronor. Tillsammans täcker vi flera forskningsfält som spänner över många aspekter av den moderna fysiken och vi bedriver såväl grund- som tillämpad forskning, där både experiment och teoretisk modellering ingår. Institutionen är forskningsintensiv med ett antal stora forskningsprojekt finansierade av externa nationella och internationella anslagsgivare.

Fysiska institutionen vill förstärka ekonomifunktionen och söker nu en junior ekonom till ett utvecklande och betydelsefullt uppdrag i en internationell forskarmiljö. Du kommer initialt att fokusera på att stötta dina kollegor, och successivt utökas dina uppgifter med egna ansvarsområden. Till din hjälp kommer du att ha ekonomichefen som är din närmaste chef och dina tio ekonomkollegor och resten av institutionens kansli. Ekonomienheten är en del av institutionskansliet som även innefattar administration, HR, IT, grundutbildningsstöd, fastighet och kommunikation med totalt 30-talet kollegor. Institutionen är gemensam mellan LTH – Lunds tekniska högskola och Naturvetenskapliga fakulteten och arbete mot båda fakulteterna kan bli aktuellt. Varje dag möter du och dina kollegor forskare och lärare som brinner för sitt arbete i en internationell och heterogen miljö som präglas av arbetsglädje, nyfikenhet och kollegialitet.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ge kvalificerad ekonomiservice till vår verksamhet. Arbetsuppgifterna inkluderar:

 • Löpande redovisning (leverantörsfakturor, anläggningsredovisning mm)
 • Projekthantering, uppföljning och rekvisitioner
 • Ekonomisupport till verksamheten
 • Delaktig i bokslut och budgetarbete
 • Bidra i arbetet med utvecklingen av rutiner, mallar och processer

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid.

Krav

Vi söker en junior ekonom som är relativt nyutexaminerad och vill utvecklas tillsammans med oss och ta större ansvar på sikt.

Du har:

 • Högskoleutbildning inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning och finansiering
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Lätt för att sätta dig in i administrativa system samt mycket goda kunskaper i Excel

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara analytisk och strukturerad samt se värdet av gott samarbete med dina kollegor är viktiga egenskaper. Hänsyn kommer även tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka ekonomiarbetet inom gruppen och institutionen.

Det är meriterande om du även har:

 • Civilekonomexamen
 • Erfarenhet av redovisning och löpande ekonomiarbete
 • Erfarenhet av budget och bokslutsarbete
 • Erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor

Villkor

Tillsvidareanställning, 100%, med start snarast möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Din ansökan bör förutom cv och personligt brev innehålla kopia av betyg och intyg och eventuella arbetsgivarbetyg/intyg som du önskar åberopa.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1523
Kontakt
 • Charlotte Solberg, +46462223194
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb