Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för klinisk genetik, Institutionen för laboratoriemedicin vid Medicinska fakulteten, bedriver forskning inom cancergenetik och nya målinriktade behandlingar mot cancer.

Vi söker nu en driven och mycket erfaren forskare inom klinisk genetik för arbete med och utveckling av databasen The Mitelman Database of Chromosome Aberrations and Gene Fusions in Cancer.

Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden Forskningsuppgiften består i att du självständigt systematiskt registrerar publicerade (a) kromosomförändringar i cancerceller, (b) genfusioner och gener involverade i fusionsgener i cancerceller samt (c) klinisk-genetiska korrelationsstudier avseende den diagnostiska och prognostiska betydelsen av de cytogenetiska och molekylärgenetiska fynden.

Du kommer även att publicera artiklar i vetenskapliga tidskrifter, bidra till konferenser samt bistå i övriga arbetsuppgifter i det ovannämnda forskningsprojektet.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  • Doktorsexamen i medicinsk vetenskap med specialisering inom klinisk genetik
  • Förmåga att bedriva oberoende forskning inom cancergenetik på avancerad nivå
  • Huvudman för forskningsanslag inom ämnesområdet från etablerade nationella anslagsgivare
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • God analytisk förmåga, driv samt god förmåga att samarbeta

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av arbete med cytogenetiska databaser
  • Goda forskningserfarenheter inom cancercytogenetik

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas. 

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning tidsbegränsad till 1 år med omfattningen 20 procent av heltid med tillsättning 1 september eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1652
Kontakt
  • Emelie Falck, HR-partner, 046-2221549
  • Anna Rignell-Hydbom, rekryterande chef, +46462221630
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb