Lunds universitet, LTH, LTH:s kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bland annat flera lärosäten i Sverige.

Som handledare för SI-ledare vid LTH är du anställd på LTH:s Bibliotek, LTH:s kansli. Du kommer att arbeta i nära samarbete med SI-ledare vid LTH samt ansvariga för SI-programmet inom LTH.

Arbetsuppgifter

LTH söker handledare för SI-ledare vid LTH för följande uppdrag:

 • Anordning av praktiska delar av SI-ledarutbildning (dag 2) samt handledning av grupp av SI-ledare varannan vecka under höstterminen. Under perioden 2024-08-19 – 2024-12-20 med en sysselsättningsgrad av 5 % av heltid.
 • Anordning av praktiska delar av SI-ledarutbildning (dag 2) samt handledning av grupp av engelskspråkiga SI-ledare varannan vecka under första hälften av höstterminen. Under perioden 2024-08-19 – 2024-10-23 med en sysselsättningsgrad av 6 % av heltid.
 • Handledning av grupp av SI-ledare varannan vecka under perioden 2025-01-27 – 2025-02-28 med en sysselsättningsgrad av 4 % av heltid.

Under SI-ledarutbildningen kommer du att hålla i praktiska avsnitt för deltagarna som bland annat planering av SI-pass, rollspel för att träna för SI-ledarrollen, genomgång av typsituationer man kan råka ut för som SI-ledare och förslag på hur man kan lösa dessa samt insikt i hur coachning (observation & återkoppling) av SI-ledare går till.

Som handledare kommer du anordna möten för SI-ledare varannan vecka under lunchen. Syftet med dessa handledningsmöten är att deltagarna skall kunna ventilera sina erfarenheter från hållna SI-pass, dela goda exempel på aktiviteter samt dela utmaningar som uppträtt på SI-passen och komma fram till tänkbara lösningar till dessa. Vidare kan handledaren planera aktiviteter som gynnar SI-ledarna i deras roll och befästa att SI-ledarna håller sig inom SI-konceptets ramar vid planering och utförande av sina pass.

Utöver att ge SI-ledarutbildning och hålla handledningsmöten för SI-ledare kommer du också samarbeta och kommunicera med andra som har samma typ av tjänst.

Arbetstiden är förlagd till undervisningstid, alltså måndag-fredag klockan 08.00-17.00.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får ej vara uttagen.

Krav för anställningen är:

 • Du har gedigen erfarenhet som SI-ledare.
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
 • Du är antagen till en LTH-utbildning, har goda studieresultat, och ligger i fas med dina studier, dvs du har minst godkänt i samtliga kurser från tidigare terminer, med högst ett undantag.
 • Du är ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov.
 • Du har lätt för att samarbeta med andra.

Meriterande för anställningen är:

 • Du är intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sina personliga egenskaper, erfarenheter och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom SI-verksamheten samt bidra till dess framtida utveckling.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss.

Att vara anställd som handledare och utbildare för SI-ledare ger dig både ledarskaps- och pedagogisk erfarenhet.

Övrigt

Vi söker 3 amanuenser med en sysselsättningsgrad mellan 4–10%. Anställningen är tidsbegränsad för de aktuella uppgifterna där perioderna och omfattningen är angivna under rubriken "Arbetsuppgifter". Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar inom Lunds universitet. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för lärare.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-handledare/utbildare och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet, visar att du är i fas med studierna och är godkänd i en eller flera av de aktuella SI-kurserna (eller motsvarande kurs). Vid din ansökan ombeds du att skriva en personlig reflektion om vad SI kan få för inverkan på den personliga utvecklingen för studenter som är SI-ledare (max 100 ord).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 4-10%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1708
Kontakt
 • Joakim Malm, 046-2227571,joakim.malm@lth.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb