Lunds universitet, Humaniora och teologi, Historiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Anställning som universitetslektor i Öst- och Sydöstasienstudier med placering vid Centrum för Öst- och Sydöstasienstudier, Historiska institutionen.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss 

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Du kommer att ha kursansvar och undervisning, samt viss administration och forskning inom ett EU-projekt.
 • Du kommer att ha kursansvar, undervisning och examination på kurserna Mänskliga rättigheter i Öst- och Sydöstasien, samt Utvecklingsteorier och utvecklingsfrågor i Öst- och Sydöstasien.
 • Undervisningen sker på engelska. 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Du ska ha dokumenterad erfarenhet av undervisning och forskning med fokus på mänskliga rättigheter, utvecklingsfrågor, samt kunskap om övriga samhällsfrågor i några av länderna i Sydöstasien.
 • Du ska ha erfarenhet av eget fältarbete i flera länder i regionen.
 • Du ska ha avlagt doktorsexamen i relevant samhällsvetenskapligt ämne med fokus på Öst- och Sydöstasien eller ha avlagt doktorsexamen i ämne som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämne och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.
 • Du ska ha visat pedagogisk skicklighet samt genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.
 • Då undervisningen är på engelska krävs mycket goda språkkunskaper i engelska.

Meriterande för anställningen är:

Tidigare erfarenhet av undervisning i universitetsämnet Öst- och Sydöstasien är meriterande.

Övrigt

Anställningen löper under två månader på 100 procent med startdatum den 1 september 2024, till och med den 31 oktober 2024.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1745
Kontakt
 • Astrid Norén Nilsson, studierektor, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb