Lunds universitet, LTH, Kemiska institutionen (LTH)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Tjänsten är placerad vid Avdelningen för Bioteknik, kemiska institutionen, vid kemicentrum i Lund (www.biotek.lu.se). Avdelningen bedriver forskning och utbildning på grund- och forskarnivå inom olika områden av bioteknik. Avdelningen är mycket internationell och strävar efter att upprätthålla en jämn könsfördelning. Merparten av vår forskning handlar om utveckling av miljövänliga verktyg och processer baserade på bioteknik och grön kemi för att uppnå tekniska produkter och tjänster.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Avdelningen för bioteknik erbjuder en arbetsplats där man bedriver modern forskning inom bioteknik och grön kemi samt samarbete med industrin för att tillverka hållbara kemikalier och material.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Forskningsarbete inom Mistra finansierad projektet ”Sustainable Plastics and Transition Pathways”. Arbetet innebär experimentell hjälp med forskning om:

 • Kloning och uttryck av gener i bakteriestammar för oxidation av furaner.
 • Optimering av processförhållanden för att maximera produktutbyte och produktivitet.
 • Hjälpa till med uppskalning av en bioprocess och separation av produkt.
 • Skriva rapporter, delta i möten med projektpartnerna, och göra muntliga presentationer.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • En magisterexamen i bioteknik eller motsvarande.
 • Teoretiska och praktiska kunskaper i mikrobiologiska tekniker, mikrobiella odlingar, genkloning och -expression, enzymaktivitetsmätningar, proteinreningstekniker, separation av lågmolekylära produkter, analytiska tekniker som kromatografi (HPLC, GC), elektrofores, etc. samt användning av bioinformatiska verktyg.
 • Hänsyn ska tas till god förmåga att planera och genomföra experiment, samverkan med andra forskare och studenter i forskargruppen samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för forskningsprojektet.

Meriterande för anställningen är:

 • Viss forskningserfarenhet inom närliggande områden är meriterande.
 • God förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation på engelska, samt att kommunicera med forskare från olika områden.
 • Förmåga att utföra kritisk granskning av litteratur.

Hänsyn kommer också att tas till hur den sökandes erfarenhet och kompetens kompletterar och stärker pågående forskning inom institutionen och hur de kan bidra till dess framtida utveckling. 

Övrigt

Tjänsten är på fem månader på 100 procent av heltid med start 1 augusti 2024. Urval av kandidater som uppfyller grundkraven kommer att göras genom intervjuer i våra lokaler i Lund eller online via zoom.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1883
Kontakt
 • Rajni Hatti-Kaul, +46462224840, rajni.hatti-kaul@biotek.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb