Lunds universitet, LTH, Fysiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 


Tjänsten är knuten till avdelningen för fasta tillståndets fysik, där det bedrivs en omfattande forskning kring olika aspekter av halvledarfysik, alltifrån materialvetenskap och kvantfysik till olika tillämpningar. Avdelningen är en central del av NanoLund, som är Lunds universitets stora tvärvetenskapliga forskningscenter kring nanovetenskap och nanoteknik. Till avdelningen hör Lund Nano Lab, en facilitet för framställning av material och komponenter på nano-skalan. Avdelningen har även ett starkt engagemang i grundutbildningen, inte minst inom civilingenjörsprogrammet “Teknisk Nanovetenskap” vid LTH. Mer information hittas på: www.ftf.lth.se and www.nano.lu.se


Vi erbjuder


Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att delta i projekt som syftar till att skapa ett gränssnitt mellan biomolekyler och halvledarnanostrukturer. Projektets mål är att detektera enstaka makromolekyler med hjälp av optiska signaler. 

Arbetsuppgifterna omfattar:

 • Stöd till pågående projekt med mål att optiskt detektera enstaka DNA molekyler eller proteinmolekyler med hjälp av nanotrådar.
 • Kan även omfatta tillverkning och karakterisering av andra typer av strukturer, t.ex. mikrofluidiska komponenter.


Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Master i bioteknik, molekylärbiologi, biokemi, fysik, nanovetenskap och nanoteknik, eller ett relaterat område.
 • Erfarenhet av biokemiska metoder.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av arbete med experimentell optik.
 • Erfarenhet av biokemisk funktionalisering av nanostrukturerade ytor.
 • Erfarenhet av bildanalys för en-molekylsdetektion.
 • Erfarenhet av samarbete mellan näringsliv och akademi.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom avdelningen.

 

Övrigt


Anställningen är en särskild visstidsanställning under ett år på 100 procent med startdatum den 1 september 2024 eller enligt överenskommelse. 


Så här söker du


Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1941
Kontakt
 • Heiner Linke, Professor, 046-2224245
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-15

Tillbaka till lediga jobb