Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Till Avdelningen för klinisk genetik, Institutionen för Laboratoriemedicin, söker vi en biträdande forskare som kommer att arbeta inom ett projekt som syftar till att förstå hur blodcancerceller interagerar med immunsystemet. Ett särskilt syfte är att med antikroppar riktade mot blodcancerceller eller immunologiska celler försöka identifiera nya behandlingsstrategier. Forskargruppen leds av professor Thoas Fioretos och inkluderar ett 10-tal medarbetare med expertkunskaper inom avancerad flödescytometri, singel-cellanalys, bioinformatik, antikroppsteknologi samt experimentella in vitro och in vivo. Forskargruppen är internationell, arbetar tvärvetenskapligt och samarbetar med flera andra forskargrupper, sjukvården och life science-industrin. Vi söker nu en erfaren forskare med förmåga att arbeta såväl självständigt som teambaserat inom ovan nämnda projekt. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Läs mer om vår forskning här. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet, vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Arbetsuppgifter innefattar avancerade in vitro och in vivo studier av blodcancerceller och hur de samverkar med olika immunologiska celler. Arbetet innefattar FACS-analyser, in vitro och in vivo analyser av blodcancerceller och deras samspel med immunologiska celler, samt framtagande och utvärdering av olika antikroppars behandlingseffekter. Det kan även bli aktuellt att studera andra cancerformer som använder sig av liknande mekanismer som blodcancerceller för att undfly immunsystemet. Du kommer även att publicera artiklar i vetenskapliga tidskrifter, bidra till konferenser samt vara aktiv i olika samarbetsprojekt med andra forskargrupper, sjukvården och olika aktörer inom life science-industrin. Arbetet inom forskargruppen är utpräglat teambaserat för att uppnå framgång i pågående projekt. 

Kvalifikationer

Kraven för tjänsten är:

 • Doktorsexamen inom experimentell klinisk genetik eller motsvarande med specialisering inom området blodcancerområdet
 • Mycket goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av arbete med in vitro och in vivo modeller av blodcancer
 • Mycket goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av laborativt arbete med FACS, blodcancerceller, immunologiska celler, samt terapeutiska antikroppar
 • Mycket goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet av arbete med att utvärdera verkningsmekanismer av terapeutiska antikroppar (t.ex. ADCC, ADCP, CDC)
 • Mycket god förmåga att kunna arbeta självständigt samt i team med flera samarbetspartners.
 • Minst fyra vetenskapliga publikationer inom biomedicinskt forskningsområde, varav minst ett arbeten som förstaförfattare inom blodcancerområdet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av samarbete med eller arbete inom life science-industrin med fokus på utveckling av antikroppsbaserade läkemedel
 • God förmåga att författa vetenskapliga texter samt fortlöpande sammanfatta och presentera vetenskapliga resultat

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas. Stor vikt kommer även att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du kan arbeta väl i grupp.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100%). Startdatum är 2024-07-01 eller snarast enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2001
Kontakt
 • Thoas Fioretos, rekryterande chef, +46462224595
 • Emelie Falck, HR-partner, +46462221549
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb