Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Institutionen för handelsrätt

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Institutionen för handelsrätt är en betydelsefull del av Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Vid institutionen bedrivs för närvarande grundutbildning, forskarutbildning och forskning inom en rad rättsvetenskapliga ämnen, med särskilt fokus på regler och normer som har betydelse för ekonomisk verksamhet, nationellt såväl som internationellt. Institutionen förenar det stora lärosätets traditioner med dynamiken hos ett ständigt föränderligt ämne. Vid institutionen, som har omkring 30 medarbetare, utbildas 500 studenter på helårsbasis.

Institutionen för kännetecknas av en god och välkomnande miljö.

Institutionen söker nu en utbildningsadministratör.

Arbetet är viktigt för att institutionens verksamhet ska fungera väl. Vi har ett gott samarbete mellan ledning, administratörer och lärare.


Arbetsuppgifter

Arbetet som utbildningsadministratör innebär att sköta den administration som hör till ett antal kurser och att vara ett administrativt stöd till lärare. I arbetet ingår att kommunicera med studenter och lärare samt med övriga medarbetare vid institutionen. Arbetet är självständigt, men du samarbetar med andra administratörer, studievägledare, studierektor och lärare.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är följande:
kursadministration vilket främst inkluderar registrering av studenter, inrapportering av studieresultat, tentamenshantering, lokalbokning, schemaläggning, hantering av frågor kring kursinformation, kursutbud, antagningsregler, behörighet och arkivering, allt inom ramen för gällande regelverk.

Arbetsuppgifter av typen enklare administration, till exempel kopiering och sortering förekommer. Det kan även bli aktuellt med administration knuten till studievägledarens arbetsuppgifter.

Även arbetsuppgifter rörande konferenser och externa seminarier, också i samarbete med andra institutioner och fakulteter, kan förekomma.

Kvalifikationer

En examen från en av de teoretiska gymnasieinriktningarna är ett krav. Relevant utbildning på högskolenivå är meriterande liksom en eftergymnasial utbildning med administrativ inriktning.

Du måste ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du måste också kunna kommunicera väl på såväl externa som interna webb-sidor.

Terminens början och slut är mycket arbetsintensiva vilket ställer krav på noggrannhet, effektivitet, stresstålighet och ett strukturerat arbetssätt. Arbetet sker till stor del i samarbete med andra, vilket förutsätter att du tycker om att arbeta tillsammans med andra människor och har en god samarbetsförmåga.

Du måste ha god prioriteringsförmåga och framförhållning samt ha ansvarskänsla.

Du vill förändra till det bättre där det behövs och tar initiativ till detta i samarbete med arbetsgruppen.

Arbetet som utbildningsadministratör är till stora delar ett självständigt arbete men innebär även många sociala kontakter, varför det är viktigt att ha en mycket väl utvecklad servicekänsla samt förmåga att kommunicera på ett lyhört och smidigt sätt.

Eftersom arbetet och arbetssätten fortlöpande utvecklas är det av stor vikt att du har ett flexibelt förhållningssätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ska också ha förmåga att ta egna initiativ och vara självgående.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Provanställning kan bli aktuell.

Institutionen för handelsrätt utlyser även en anställning som vikarierande utbildningsadministratör, ett vikariat på sex månader, med eventuell möjlighet till förlängning (ref.nr. PA 2018/1681). Välkommen att söka även den tjänsten!


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1680
Kontakt
  • Niklas Arvidsson, studierektor, 046-222 34 36
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-25
Sista ansökningsdag 2018-06-07

Return to job vacancies