Humaniora och teologi, Institutionen för kulturvetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Institutionen för kulturvetenskaper söker en studievägledare och administratör för kandidatprogrammet i modevetenskap.

Kandidatprogrammet i modevetenskap etablerades 2012 och är idag är ett framgångsrikt treårigt program med 85 inskrivna studenter. Utbildningen har en tvärvetenskaplig karaktär som närmar sig mode som kulturellt fenomen, social praktik, estetiskt uttryck och teknik utifrån historiska och samtida sammanhang och kulturteoretiska perspektiv. En bärande idé i programmet är att tidigt ge studenterna verktyg att omsätta modevetenskapliga kunskaper i praktiken och att förena ämneskunskaper med analytiska och kommunikativa färdigheter. Utbildningens förbereder studenter för såväl vidare studier på avancerad nivå som för en arbetsmarknad inom offentlig och privat sektor.

Arbetsuppgifter

Arbetet som studievägledare i modevetenskap handlar om att vägleda och ge stöd till nuvarande och presumtiva studenter gällande val av inriktning under programmets gång, utlandsstudier och praktik samt vidare studier på avancerad nivå. I arbetsuppgifterna ingår arbete med tillgodoräknanden, stöd till studenter med särskilda behov, individuella studieplaner, studieuppehåll och återupptagande av studier. En viktig del i arbetet är att aktivt stötta studenterna genom olika typer av insatser som kan bidra till att studenterna genomför sin utbildning fram till examen. Därutöver ingår att planera och delta i programintroduktioner och informationsmöten, bistå i planeringen av utåtriktad verksamhet som besöksdagar och mässor och i framtagandet av studierelaterad information. I arbetet ingår även att bistå i kvalitetsutveckling utifrån program- och kursutvärderingar samt uppföljning av genomströmningen av studenter.

I arbetet som administratör ingår service gentemot lärare, forskare och studenter på programmet såsom schemaplanering och -uppföljning, planering av examensceremoni, studiebesök, internat och andra arrangemang, koordinering av tentaskrivningar, tentavakter och gästföreläsare, hantering av kursvärderingar och jojo-kort, kontakt med studierådet, sekreterare vid programmöten.  

I arbetet som såväl studievägledare som administratör ingår ett aktivt deltagande i avdelningens olika verksamheter och god kontakt med institutionens övriga verksamheter samt verksamheterna på Campus Helsingborg.

Kvalifikationer  

Förtrogenhet med ämnet modevetenskap och programmet samt relevant arbetsmarknad är ett krav. Vidare är goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift ett krav samt god datorvana.

Tidigare erfarenhet av studievägledning och administration inom högskola och universitet är önskvärt liksom god kännedom om relevanta lagar och förordningar. Erfarenhet av universitetsadministrativa system såsom studiedokumentationssystemet Ladok, HT:s lärplattformar, TimeEdit samt det nationella antagningssystemet är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet eftersom arbetet som studievägledare ställer krav på ett serviceinriktat och flexibelt arbetssätt. Detta innebär självständigt att kunna planera och organisera sitt arbete samt ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Förutom att kunna ta egna initiativ och vara strukturerad är ett gott bemötande av studenterna av yttersta vikt, med en lyhörd och ödmjuk inställning som ser situationerna utifrån ett studentperspektiv.

Villkor:

Anställningsform: Visstidsanställning, 1 aug 2018 – 31 dec 2019.

Omfattning: 30%

Anställningens placering: Institutionen för kulturvetenskaper, Avdelningen för modevetenskap, Campus Helsingborg.

Beredning:

Ansökan ska innehålla CV och andra relevanta dokument den sökande vill hänvisa till. Beslut kan förväntas senast 20 juni.

Frågor om kandidatprogrammet i modevetenskap kan ställas till avdelningsansvarig Pernilla Rasmussen: pernilla.rasmussen@kultur.lu.se

Frågor om anställningen kan ställas till monica.libell@kultur.lu.se

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1692
Kontakt
  • Monica Libell/prefekt, 046-222 09 48
  • Pernilla Rasmussen/avdelningsansvarig, 046–222 83 93
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
Publicerat 2018-05-17
Sista ansökningsdag 2018-05-31

Tillbaka till lediga jobb