Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Vi avdelningen för stamcellscentrum och inom gruppen StemTherapy söker vi en projektassistent administrativ som kommer att arbeta med virtuella verkligheten (VR) som en plattform för analys av biologiska data. Detta är ett snabbt växande område, eftersom denna öppna miljö är väl lämpad för att analysera stora data.

En-cell-genuttrycksdatalager växer i storlek och komplexitet, men en intuitiv miljö för att förhöra dessa data saknas. Personen vi söker kommer att fortsätta utveckla en VR-plattform för att analysera denna typ av data.

Arbetsuppgifter
Den primära arbetsuppgiften är att arbeta med programmering och vidareutveckling av arbetet som har gjort på CellexalVR (www.cellexalvr.med.lu.se) för att möjliggöra att flera dataset bearbetas samtidigt och implementera ett flertalsläge bland andra förbättringar. 

Kvalifikationer
Du som söker ska ha minst en master eller vara i slutskedet av sin mastersutbildning inom datorvetenskap, systemvetare eller annat relevant ämnesområde. 

Sökanden bör vara mycket skicklig i Unity-miljön och ha en stark förståelse för C#-språket. Vi ser också att du är vara skickliga i användningen av Github och vissa R. Vi söker dig som kan arbeta individuellt men samtidigt vara en del av ett lag. Du behöver ha en god kommunikationsförmåga och vi ser att du är mycket kunnig i engelska och ser därför med fördel att du skriver dit CV och din ansökan på engelska.   

Kan du utöver detta påvisa tidigare erfarenhet av biologiska data så kommer detta att ses som en fördel. Vi ser också gärna att du kan visa kompetens genom att uppvisa kod från tidigare projekt.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1894
Kontakt
  • Shamit Soneji, 046-222 08 72
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-06-01
Sista ansökningsdag 2018-06-14

Return to job vacancies