Lunds universitet, Inst för service management och tjänstevetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för den vikarierande lektorn består av undervisning och handledning på både kandidat- och masterprogrammen i service management. Vi ser att lektorn kan undervisa inom områden som relaterar till organisation, arbetsliv och ledning. Därutöver förväntas lektorn aktivt delta i det gemensamma kurs- och programutvecklingsarbetet och vara beredd att ha kursansvar. Undervisning sker på olika nivåer på både svenska och engelska.

Anställningen är på heltid och fördelad mellan undervisning 70%, forskning och kompetensutveckling 20% och institutionsarbete 10%.

Behörighet

Behörig att anställas är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter. Därutöver krävs att man har visat pedagogisk skicklighet och genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor.

Kvalifikationer och bedömning

Vid anställning som universitetslektor ska följande utgöra grund för bedömning:

  • Den pedagogiska skickligheten ska vara väl dokumenterad. Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten ska i första hand pedagogisk kvalitet beaktas. Även omfattning, såväl bredd som djup, ska tillmätas betydelse. Vidare ska dokumenterad förmåga att planera, initiera, leda och utveckla undervisning, liksom förmåga att knyta samman forskning och undervisning tillmätas betydelse.
  • Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer vikt läggas vid forskningsaktivitet, förmåga att initiera och självständigt bedriva forskning liksom visad förmåga till interaktion inom det vetenskapliga samhället.
  • Förmåga att engagerat delta i att utveckla verksamheten och ha en god samarbetsförmåga.

Övriga krav

Mycket goda kunskaper i svenska (eller annat skandinaviskt språk) och engelska, i tal och skrift.

Vi ser gärna sökande som har disputerat i tjänstevetenskap, sociologi, beteendevetenskap eller företagsekonomi och som har ett dokumenterat forsknings- och undervisningsintresse med inriktning mot arbetsliv och organisationer.

Villkor
Anställningen är ett vikariat på 100% under två år med start den 1 februari 2019.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Övrigt

För ansökan - var vänlig följ anvisningar från fakulteten:

https://www.sam.lu.se/sites/sam.lu.se/files/anvisningar_for_ansokan_till_lararanstallning_och_ansokan_om_befordran_sve.pdf

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3580
Kontakt
  • Anette Svingstedt, prefekt, 042 - 35 66 30
  • Eerika Saaristo, studierektor, 042 - 35 65 03
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-11-07
Sista ansökningsdag 2018-12-10

Tillbaka till lediga jobb