Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Företagsekonomiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Som anställd vid Företagsekonomiska institutionen är du med och skapar en ledande akademisk miljö för forskning och utbildning om företag och förvaltningars ekonomi. Institutionen har utvecklats under mer än femtio år och är idag en av landets största. Våra forskare, lärare och studenter utvecklar dagligen kunskap inom organisation, marknadsföring, strategi & forsknings-politik, redovisning & finansiering och entreprenörskap.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör vid Företagsekonomiska institutionen och Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship arbetar du med att stärka och utveckla vår kommunikation externt, mot företag, förvaltning, studenter, alumner och andra intressenter som på olika sätt engagerar sig i och/eller stöder verksamheten. Det gäller i första hand forskningskommunikation i olika media, inte minst sociala. En icke obetydlig del av arbetet handlar om att organisera de många evenemang som drivs i centrets regi. Du förväntas vara både självständig och att fungera i grupp med lärare och forskare och andra i vår verksamhet. I arbetet ingår utformning av webb-innehåll, nyhetsförmedling, att hantera vår närvaro i sociala media, att organisera evenemang, dokumentation av verksamheten, att utveckla grafiskt material mm.

Kvalifikationer
Du bör ha en bred erfarenhet av kommunkationsarbete, kopplat till både innehåll och process. Vi lägger särskild vikt vid erfarenhet av extern kommunikation, särskilt forskningskommunikation. Erfarenhet av entreprenöriella miljöer är meriterande. Du ska ha relevant gymnasial utbildning samt gärna utbildning i grafisk formgivning och sociala media. Du måste kunna verka självständigt och ta ansvar för att projekt går i mål i tid och med hög kvalitet. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift och du har erforderliga kunskaper inom sociala media och aktuell kommunikationsteknik. Du är noggrann, strukturerad och ordningsam samt ha plikt- och servicekänsla.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Provanställning kan förekomma.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 
Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4205
Kontakt
  • Thomas Kalling, professor, 046-2224638
  • Hans Knutsson, studierektor för GU, +46462224172
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-12-05
Sista ansökningsdag 2018-12-31

Return to job vacancies