Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Musikhögskolan i Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Konstnärliga fakulteten i Malmö utgör en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konsthögskolan, Musikhögskolan och Teaterhögskolan samt våra centrumbildningar Inter Arts Center och Körcentrum Syd. Konstnärliga fakultetens verksamhet visar sig i olika publika aktiviteter såsom utställningar, konserter, föreställningar och seminarier. De internationella relationerna är många och präglar vår verksamhet vilket skapar en spännande och kreativ miljö. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, en lärarutbildning i musik samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning på det konstnärliga området.

Musikhögskolan i Malmö tillhör den konstnärliga fakulteten. Vid Musikhögskolan utbildas musiker, kyrkomusiker och musiklärare. Dessutom ges forskarutbildning i musikpedagogik och konstnärlig forskning i musik, samt fristående kurser. Musikhögskolan samverkar med det omgivande musik- och kultursamhället. Musikhögskolan är en relativt stor arbetsplats med ca 200 anställda och 800 studerande.

Anställningen som utbildningschef är placerad vid Musiker- och Kyrkomusikerutbildningarna.
Tillträde 2019-08-01.
Eventuell provanställning kan bli aktuell.
Intervjuer planeras till vecka 15 och i vecka 17.

Musikhögskolan i Malmö erbjuder en kreativ och stimulerande miljö med höga konstnärliga och pedagogiska mål. Den dynamiska kunskapsmiljö som råder vid institutionen ger studenterna goda förutsättningar att utvecklas till kompetenta och självständiga musiker, pedagoger och forskare. Musikhögskolan i Malmö har en tydlig internationell profil med ett brett internationellt kontaktnät.

Arbetsuppgifter
Som en av två utbildningschefer kommer du direkt under prefekten, att ha det övergripande ansvaret för Musiker- och Kyrkomusikerutbildningarna.

Du ansvarar för
– att leda, samordna och driva utveckling av utbildningsfrågor inom främst symfoniorkesterutbildningen,
– strategi- och visionsarbete samt utredningar,
– ekonomi och budgetarbete,
– lärare och administrativ personal knutna till utbildningarna,
– psykosocial arbetsmiljö, utvecklingssamtal och lönesamtal,
– tjänsteplanering av lärares arbetsuppgifter (personalplan),
– att leda arbetsgrupper, delta i styrelser och nämnder på institutionen och inom Lunds universitet, samt i Musikhögskolans ledningsgrupp.

Dessutom deltar du i nationella och internationella nätverk och i ett antal konferenser internt och externt.

Organisationen inom Musikhögskolan är inne i en förändringsfas och du bör vara öppen för att arbetsuppgifterna kan komma att förändras.

Kvalifikationer
Som utbildningschef krävs
- utbildning från musikhögskola, högskola, universitet eller motsvarande som är relevant för anställningen som utbildningschef vid Musikerutbildningen,
- erfarenhet av att leda verksamhet med personal- och budgetansvar inom högre utbildning eller motsvarande utbildningsanknuten verksamhet,
- erfarenhet av och kunskaper i utbildningsfrågor kopplade till en musikerutbildning,
- erfarenhet av administrativt arbete,
- god erfarenhet av konstnärlig och pedagogisk verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid din utbildningsbakgrund, din arbetslivserfarenhet och din personliga lämplighet.

Du ska i din ansökan visa dokumenterat goda ledaregenskaper och ledarerfarenheter liksom kunna verifiera god kommunikations- och samarbetsförmåga samt vana att arbeta i team.

Mycket god förmåga att planera, strukturera, genomföra och följa upp arbetsuppgifter samt att arbeta självständigt, är också ett krav, liksom god administrativ förmåga och god datorvana.

Vidare krävs utvecklat engagemang, drivkraft och initiativförmåga att leda framtida utbildning, samt kommunikativ och språklig förmåga i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande är konstnärligt utövande som musiker, samt erfarenhet av arbete i nationella och internationella verksamheter med inriktning mot unga musiker, utbildning och konstnärlig verksamhet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/564
Kontakt
  • Ann-Charlotte Carlén, prefekt, 0707 - 509 409, ann-charlotte.carlen[at]mhm.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-02-14
Sista ansökningsdag 2019-03-25

Return to job vacancies