Lunds universitet, Genusvetenskapliga institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Genusvetenskapliga institutionen är en tvärvetenskaplig institution placerad vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten. Institutionens rötter går tillbaka till 1978 då Forum för kvinnliga forskare och kvinnoforskning grundades. Vi har utbildat kandidater sedan 1999 och har en egen forskarutbildning sedan 2006.

Genusvetenskap är ett fält där frågor om makt, resursfördelning och ojämlikhet ur ett genusperspektiv står i fokus. Genom att utveckla begrepp och teorier söker genusvetenskapen förklaringar till människors handlingar och förhållanden i samhället som skapar och återskapar ojämlikhet baserat på kön.

Genusvetenskapliga institutionen söker en vikarierande utbildningsadministratör på 80 %. Tillträde sker i augusti 2019 och vikariatet varar i minst tio månader. Eftersom det är ett föräldravikariat är det dock önskvärt att den som får anställningen har möjlighet att avsätta upp till en veckas tid för introduktion innan sommaren, för att säkra en så bra överlämning som möjligt. 

Är du en noggrann och strukturerad person som har lätt för att sätta dig in i olika administrativa system och är beredd att arbeta i en föränderlig miljö? Tycker du om kontakter med studenter och lärare? Är du en serviceinriktad och initiativrik person som både kan arbeta självständigt och samarbeta med andra och dessutom kan prioritera i perioder med hög arbetsbelastning? Då är kanske du den vi söker till vårt administrativa team.

Arbetsuppgifter:
Arbetet innebär främst utbildningsadministration på grund-, avancerad och viss övergripande institutionsadministration. Det handlar tillexempel om; 

- Information och service till studenter och lärare, både muntligt och skriftligt
- registrering, behörighetskontroll och resultatrapportering i Ladok3 
- administrativt stöd för webbaserade studieportaler som t ex Live@lund och Canvas vilket innefattar både underhållsarbete och stöd till lärare
- studievägledning på grundnivå 
- schemaläggning
- ansvar för institutionens hemsida samt intern och extern kommunikation
- vara institutionens kontaktperson till gästforskare och gästdoktorander
- arkivering och diarieföring av in- och utgående handlingar
- sekreterare till styrelsen för Genusvetenskapliga institutionen
- i övrigt förekommande administration.

Kvalifikationer:
Du skall ha:
- högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig eller humanistisk inriktning
- mycket god datorvana och kunskap i att hantera olika datorprogram
- goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har: 
- administrativ arbetslivserfarenhet som utbildningsadministratör från universitet och högskola
- erfarenhet av redigering av webbsidor
- erfarenhet av att arbeta i Ladok3 både inom grundutbildningen men även för forskarutbildningen samt erfarenhet av Lunds universitets olika datasystem som till exempel NyA, W3D3, Luvit, ISP, Drupal och Live@Lund.

Mycket stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Arbetet är periodvis intensivt, vilket ställer krav på förmåga att arbeta strukturerat under tidspress och att självständigt kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter men också att kunna stötta kollegor när det behövs. Andra viktiga egenskaper är initiativförmåga samt en ambition och förmåga att bidra till att utveckla och förbättra verksamheten. Vidare är personliga egenskaper som organisatorisk förmåga och flexibilitet av stor betydelse. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1350
Kontakt
  • Lena Karlsson, prefekt, +46 46 222 4233, lena.karlsson@genus.lu.se
  • Helena Gyllensvärd, studievägledare, + 46 46 222 0801, helena.gyllensvard@genus.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-01

Return to job vacancies