Inköp och upphandling

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning

Inköp och upphandling består idag av 17 medarbetare. Vi söker nu fyra nya upphandlarkollegor; en Upphandlingsjurist, en IT-upphandlare, samt två upphandlare med bred erfarenhet av att genomföra olika typer av upphandlingar. Gruppen består av 12 upphandlare, 2 medarbetare inom E-handel, 1 avtalscontroller och 1 upphandlingschef.

Vi söker dig som är passionerat intresserad av upphandling och hela upphandlingsprocessen från behov till avveckling. Du ska behärska svenska och engelska såväl i tal som i skrift då vi genomför många upphandlingar på engelska. Du skall vara bekväm vid att hålla kortare föredrag om upphandling, samt vara en erfaren projektledare som får människor att samarbeta på ett pragmatiskt och positivt sätt. Du har arbetat som upphandlingsjurist, IT-upphandlare eller med olika typer av upphandlingar i minst 3-5 år. Vi arbetar även med kategoristyrt inköp, varför erfarenhet från detta är meriterande.

Arbetsuppgifter

IT-upphandlare: du har erfarenhet av att leda IT-upphandlingar, att arbeta aktivt med avtalsförvaltning och leverantörsdialog, samt av att stötta vid implementering av nya avtal.  Du är van vid att hålla i referensgruppsmöten och möter deadlines. Du har en positiv inställning och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Nämn gärna i din ansökan exempel på IT-upphandlingar du genomfört.

Upphandlingsjurist: du har erfarenhet av att driva rättsprocesser i Förvaltningsrätt och i förekommande fall i Kammarrätt framgångsrikt. Du har även erfarenhet av att vara intern rådgivare i juridiska frågeställningar, främst LOU och allmän avtalsrätt. Nämn gärna i din ansökan exempel på överprövningar du genomfört och resultatet därav.

Upphandlare (2): du har erfarenhet av att genomföra många olika typer av upphandlingar, såväl upphandling av tjänster, ramavtal och gärna även forskningsutrustning. Du är van vid att hålla i referensgruppsmöten och möter deadlines. Du har en positiv inställning och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Nämn gärna exempel på genomförda upphandlingar i din ansökan.

Kvalifikationer

Vi välkomnar sökande som har arbetat med upphandling i 3-5 år och som är vana vid att arbeta självständigt. Som person är du lyhörd för beställarens behov, samtidigt som du har bred kunskap om tillämpning av LOU. Som kollega är du hjälpsam, delar gärna med dig av dina erfarenheter och arbetar mot gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Vi ser fram emot att välkomna fyra nya kollegor!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2019
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1847
Kontakt
  • Jeanette Jakobsson, 046-222 75 75
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-06-20
Sista ansökningsdag 2019-08-04

Tillbaka till lediga jobb