Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap, forskargruppen för lungbiologi, söker en projektassistent för en tidsbegränsad anställning på 75 % av heltid i 12 månader, med start enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifter ingår att designa och utföra experiment med fokus på experimentell och translationell forskning som berör binvävsomlagring vid kronisk lungsjukdom. Arbetet inkluderar att preparera human vävnad för histologi, isolering av celler, ta fram vävnads scaffold och att sedan vidare analysera protein- och genmönster med hjälp av bl.a. massspektrometri genexpression. I arbetet ingår också att sammanställa data med hjälp av olika bioinformatiska metoder samt morfometriska analyser av histologiska preparat. Arbetet innebär också att optimera olika experimentella protokoll och att presentera data och resultat både muntligt och i skrift.

Kvalifikationer

Krav

  • Sökande ska ha masterdiplom i experimentell biologi eller liknande och med en fördjupning i ämnesområdet kring lungans biologi och sjukdomar.
  • Sökande ska också experimentellt vara förtrogen med att arbeta med histologi (rutinfärgning, val av antikroppar, immunofluorescence och immunohistokemi och morfometrisk analys

Meriterande

  • Det är till fördel om sökande har kunskap om bindväv och bindvävsproducerande celler och hur mikromiljön påverkar cellaktivitet och att sedan vidare kunna omsätt denna kunskap i experimentella system (cellodling i olika dimensioner 1D-3D system).
  • Erfarenhet av att arbeta med ”slide scanner och scanning electron microscopy” samt elektronisk lab bok ses som en merit.

Vi sätter stort värde på personliga egenskaper som entusiasm och kollegialitet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2708
Kontakt
  • Gunilla Westergren-Thorsson, +46462223314
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-08-28

Return to job vacancies