Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ett stort antal fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 33 ämnen och ungefär lika många forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns två biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 250 anställda och 3000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Språk- och Litteraturcentrum söker en projektassistent för en visstidsanställning i allmän språkvetenskap med inriktning mot språkdokumentation. Omfattningen på anställningen är 50%. Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen varar under perioden 2020-02-01 – 2020-07-31.

Projektassistenten kommer att arbeta inom Projektet Digitalt multimediaarkiv för austroasiatiskt immateriellt kulturarv som finansieras av Riksbankens Jubileumsfond. Arbetsuppgifterna innefattar återvinnande, hantering, redigering, annotering och annan bearbetning av geodata förknippade med audio-, video-, text- och bildmaterial från hotade språkmiljöer; upprättande och utveckling av metadatastrukturer för geodata; uppladdning, bearbetning och organisation av data i digital korpusmiljö; utveckling av ett interface i GIS-miljö för sökning, analys och visualisering av geodokumentation; och kommunikation kring och instruktion i tekniska aspekter inom projektgruppen och med internationella medarbetare.

Den sökande förväntas ha expertis och tidigare erfarenhet inom ett eller flera av dessa områden samt dokumenterad kunskap om geografiska informationssystem och antropologiska, lingvistiska eller motsvarande frågeställningar. Erfarenhet av immateriell kultur och fältarbete i det sydöstasiatiska området är en merit. För upplysningar ang anställningens innehåll kontakta projektledare Niclas Burenhult (niclas.burenhult@ling.lu.se).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-07-31
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4006
Kontakt
  • Niclas Burenhult / Projektledare, niclas.burenhult@ling.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Return to job vacancies