Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, kemiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som studiekoordinator arbetar du självständigt samtidigt som du ingår i ett arbetslag tillsammans med utbildningsadministratör, laboratorieansvarig och studierektor, där studierektor leder arbetet. I arbetet kommer du även att ha daglig kontakt med lärare och studenter kring utbildningarna som bedrivs vid institutionen.

Arbetsuppgifterna är indelade i två sammanhängande huvudområden:  studiestöd samt laboratoriearbete.

Din uppgift är att introducera, stödja och vägleda studenterna, både individuellt och i grupp, vara en stöttepelare och verka för att våra studenter fullföljer sin utbildning. Du kommer att ansvara för informationsmöten, medverka vid utbildningsmässor samt representera institutionens kemiutbildning i diverse olika sammanhang. Arbetet innebär myndighetsutövning till exempel i form av behörighetskontroll och meritvärdering samt registrering och rapportering i universitetets studieregister Ladok

Rollen innefattar även handledning av kursassistenter (oftast doktorander) samt att tillse att säkerhetsföreskrifter i samband med laborationerna följs av såväl kursassistenter och studenter. Tillsammans med laboratorieingenjören [MOU3] driver du utvecklingen av de laborationer som kursassistenterna håller för studenterna. Det ingår också arbete med studie- och laboratorieadministration, vilket innefattar att kalla till och hålla i förberedande möten med kursassistenterna tillsammans med laboratorieingenjören där du instruerar om regelverk, dokumentationskrav, hur bokföring av studieresultat ska göras samt hur resultatet ska rapporteras in.

Du kommer att arbeta nära vår laboratorieingenjör [MOU4] med skötsel av laborationslokaler när det gäller ordning och säkerhet, men också skötsel och service på de instrument som finns i lokalerna.

Arbetet är komplext och följer en årscykel som innebär att många till synes avgränsade delar av arbetsuppgifterna hänger samman och hur de utförs individuellt har stor betydelse för helheten. Både de praktiska och administrativa arbetsuppgifterna hänger samman med årscykeln.

Övriga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för underlag till rekryterings- och informationsmaterial gentemot LU Centralt och Naturvetenskapliga fakulteten
  • Ansvara för löpande information till studenterna, till exempel inför ansökningsperioder.
  • Ansvara för lokala antagningsärenden till institutionens utbildningar
  • Arbeta med utvecklingen av institutionens mottagning av nya studenter för att främja gemenskap och god studiemiljö
  • uppdatering av kurser och program i Lunds Universitets kurs- och programdatabaser (Lubas och Ubas)
  • Genomföra enskild studieplanering för studenter med pedagogiskt stöd i samråd med Studenthälsan, Studieverkstaden och Pedagogiskt stöd vid LU.

Fördelningen av arbetsuppgifterna inom arbetslaget kan komma att ändras under tid.

Kvalifikationer

  • minst masterutbildning i kemi, civilingenjör inom kemi eller motsvarande
  • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift
  • erfarenhet av att förbereda och genomföra laborationer
  • erfarenhet av undervisning, både teoretisk och laborativt

Stor vikt läggs kommer att läggas vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, initiativförmåga, ordningssinne, flexibilitet och förmåga att hantera och prioritera en stor mängd varierande arbetsuppgifter. Arbetet innebär många sociala kontakter, varför det är viktigt att ha en mycket väl utvecklad servicekänsla och förmåga att kommunicera på ett lyhört och smidigt sätt.

Meriterande

  • goda kunskaper om samtalsmetodik samt stort intresse för vägledande arbete
  • erfarenhet av arbete med unga vuxna
  • god laborativ erfarenhet
  • erfarenhet av att vara ansvarig för ett laboratorium
  • erfarenhet av att utveckla laborationer
  • erfarenhet av administrativt arbete

Personliga egenskaper som efterfrågas:

Vi söker en person som är självständig, initiativtagande, stabil, strukturerad och har god samarbetsförmåga med stort ordningssinne och förmåga att se större sammanhang. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetslaget samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Heltid.

Kontaktperson: Håkan Hansson, administrativ chef

Instruktioner för ansökan 

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/3190
Kontakt
  • Håkan Hansson, administrativ chef, +46 46 222 93 05, hakan.hansson@kilu.lu.se
  • Sophie Manner, +46 46 222 83 63
  • My Geborek, personalsamordnare, +46 46 222 48 53; my.geborek@science.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-10-20
Sista ansökningsdag 2020-11-24

Tillbaka till lediga jobb