Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Forskargruppen i hälsoekonomi vid medicinska fakulteten vid Lunds universitet fokuserar främst på fem områden: 1) Folkhälsoproblem; 2) Incitament och organisation inom hälso- och sjukvård; 3) Utformning av hälso- och sjukvårdssystem i termer av effektivitet och fördelning; 4) Ekonomiska utvärderingar av hälsointerventioner och program; 5) Socioekonomisk ojämlikhet i hälsa och välfärd. Forskargruppen gör
både teoretiska och empiriska bidrag och utnyttjar enkät- och registerdata från regionala, nationella och internationella databaser samt experiment. Detta specifika projekt är en del i ett större tvärvetenskapligt projekt rörande påverkan av komplexa, livslånga funktionsnedsättningar på individ-, familje- och samhällsnivå i de nordiska länderna, samt hur sjukvårdsförfarandena och leveransmodellerna kan förbättras och därigenom förbättra hälsan, livskvaliteten och öka socialt deltagande.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Anställningen är på heltid och anställningsperioden är tio månader. Önskvärd start i början av februari 2021 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att delta i forskning kring hälsoekonomiska effekter av medfödda eller tidigt förvärvade livslånga funktionsnedsättningar såsom cerebral pares och myelomeningocele (ryggmärgsbråck) i Sverige. Huvuduppgiften för projektassistenten är att delta i registerstudier kring cerebral pares och myelomeningocele och familjebildning. I arbetsuppgifterna ingår att genomföra litteraturgenomgångar,
ekonometriska analyser och manuskriptskrivande.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

• nationalekonomisk bakgrund, hälsoekonomisk inriktning
• goda kunskaper om ekonometri
• goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

• erfarenhet av tillämpad ekonometri
• erfarenhet av statistikprogram, till exempel Stata eller R

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. För anställningen krävs att du är ambitiös, noggrann och självständig.

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Februari 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/3808
Kontakt
  • Johan Jarl, forskare, johan.jarl@med.lu.se
  • Claes Moreau, personalsamordnare, claes.moreau@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-11-24
Sista ansökningsdag 2020-12-07

Tillbaka till lediga jobb