Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen för Molekylär Neurogenetik bedrivs forskning om hjärnans utveckling och dess relation till sjukdomar. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området epigenetik. Gruppen leds av professor Johan Jakobsson och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning Här

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Som Projektassistent inom forskargruppen arbetar du i ett forskningsprojekt med fokus på transposabla element och dess roll i mänskliga nervceller. I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen odling av mänskliga stamceller och nervceller samt molekylärbiologiska tekniker relaterat till genredigering och genexpressionsanalys. 

Kravprofil

För anställningen krävs:

-Avslutad Master inom Molekylärbiologi
-Dokumenterad erfarenhet av odla neurala stamceller
-Erfarenhet av olika molekylärbiologiska tekniker såsom CUTnRUN och RNA-seq.
-God vetenskaplig förmåga att planera och analysera experiment
-God förmåga att fungera bra i samarbetsprojekt både inom gruppen och med andra -forskargrupper samt med andra discipliner
-Positiv inställning och vara drivande som person
-God förmåga att presentera forskning i tal och skrift
-personliga egenskaper som strukturerad, noggrann och uthållig

Meriterande för anställningen är:

-erfarenhet av CRISPR-baserad geneditering och olika sekvenseringstekniker.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning under 6 månader på 100 procent med startdatum den 1 september 2023 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 29 februari 2024.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)”

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1409
Kontakt
  • Johan Jakobsson, +46462224225
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb