Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen ”Aktivt & hälsosamt åldrande” vid Institutionen för hälsovetenskaper inom Medicinska fakultet är ansluten till Centre for Ageing and Supportive Environments (CASE) och leds av professor Susanne Iwarsson. Iwarsson koordinerar Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) samt profilområdet Proaktivt åldrande. Läs mer om oss på: https://www.case.lu.se ; https://www.sweah.lu.se ; Proaktivt åldrande | Lunds universitet .

Som arbetsplats har vi en öppen och välkommande arbetsmiljö där vi alla tillsammans bidrar till verksamhetens bästa. I augusti flyttar vi in i nya moderna lokaler vid Forum Medicum.

Vi söker nu en tidsbegränsad forskningsadministratör på 100 % med tillträdesdag 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen sträcker sig t. o. m. 2024-08-31.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Administrativa arbetsuppgifter för flera av institutionens forskargrupper samt för Centre for Ageing and Supportive Environments (CASE), forskningsinfrastrukturen MoRe-Lab och profilområdet Proaktivt åldrande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Administrativt stöd till forskargruppschefer samt ledningarna för CASE, MoRe-Lab och profilområdet. Kvalificerat forskningsadministrativt arbete relaterat till etikansökningar samt ansökningar och rapporter till externa forskningsfinansiärer inklusive inmatning i aktuella online-system. Formatering av manuskript, framtagning av tabeller och figurer, referenshantering, submittering av manus online, mm. Skriftlig rapportering i form av verksamhetsberättelser, hantering av avtal, arkivering, upprätthållande av forskares publikationslistor och CV, etc. Utveckling och underhåll av webbplatser och forskningsportalen LUCRIS för de aktuella forskargrupperna och verksamheterna, utveckling av informationsmaterial, medverkan i marknadsföring, etc. i samarbete med forskare och kommunikatörer. Ansvar för bokningar, mottagning av besökare, utrustning, inköp, etc. relaterade till forskning och utbildning, företrädesvis i MoRe-Lab. Administration relaterad till utbildning på forskarnivå, mötesservice, konferensarrangemang, resebokningar och fakturahantering.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma. Merparten av det administrativa arbetet är datoriserat och hanteras online i komplexa system.

Arbetet innebär i hög grad att ge kvalificerad service till många olika medarbetare – administratörer, chefer, forskare, doktorander och handledare – inte enbart inom institutionen utan vid flera av universitetets fakulteter. Arbetet innebär också en mängd nationella och internationella kontakter med forskare, finansiärer, representanter för externa samarbetsparter, administratörer inom och utanför Lunds universitet, m fl. Resor kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • för anställningen relevant högskoleutbildning med inriktning mot administration/ekonomi och forskningsadministration eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • dokumenterad erfarenhet av kvalificerat, självständigt administrativt arbete främst inom universitets- eller högskolesektorn.
  • dokumenterat goda datorkunskaper, erfarenhet av att arbeta med Microsoft Office och datoriserade administrativa system.
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på engelska och svenska.

Meriterande för anställningen är:

  • dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete relaterat till forskning, anslagshantering och utbildning på forskarnivå.
  • för anställningen relevant utbildning på avancerad nivå.

Arbetet innebär många sociala kontakter varför det är viktigt med en hög grad av servicekänsla och förmåga att kommunicera på ett lyhört och smidigt sätt. Du måste vara mycket flexibel och ha förmåga att effektivt och självständigt prioritera mellan olika arbetsuppgifter i en arbetssituation där belastningen ofta varierar betydligt över tid. Vidare måste du vara noggrann, ha utpräglad organisationsförmåga och god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1596
Kontakt
  • Susanne Iwarsson, professor, +46462221940
  • Evelina Petersson, personalsamordnare, +46462221920
  • Daniel Benoit, universitetslektor, +46721432898
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-07-31

Tillbaka till lediga jobb