Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

12Lunds universitets avdelning för uppdragsutbildning (Lund University Commissioned Education - LUCE) arbetar med att utveckla, sälja, stödja och kvalitetssäkra utbildningar från Lunds universitet som riktar sig mot yrkesverksamma. Avdelningen arbetar utåtriktat mot alla typer av företag, myndigheter och organisationer, både i Sverige och internationellt, som vill kompetensutveckla sin personal. Genom skräddarsydda utbildningar skapas mötesplatser mellan akademi och samhälle där kursdeltagare och forskare kan utbyta erfarenheter. Utbildningarna är ett sätt för lärare och forskare att nå ut med sin forskning och kompetens i samhället och samtidigt en bra möjlighet för universitetet att fånga upp omvärldens behov.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med deltagarhantering och allahanda administrativa uppgifter inom avdelningen för uppdragsutbildning. Uppgifterna sker ofta i våra system samt genom e-post. Möten och planering sker på kontor. Det kan handla om enklare administration, att ge service och stöd till kursdeltagare, svara på frågor, vid behov delta vid planeringsmöten.

En stor del av ditt arbete utförs i lärplattformen Canvas. Tillsammans med projektansvariga kommer du att administrera och utveckla processer som rör användandet av plattformen, samt bidra till att skapa rutiner i administrationen av kurser. Även Zoom kommer att vara ett av dina verktyg.

Dina arbetsuppgifter inkluderar även deltagarhantering, det vill säga kommunikation (epost och telefon) med potentiella och antagna deltagare, möta upp och välkomna deltagare vid kursstart, svara på frågor samt vara med vid sociala aktiviteter.

Svenska eller engelska är huvudsakligt arbetsspråk på många av programmen och du har mycket goda kunskaper och kan använda språket i så väl tal som skrift.

Du som söker bör vara en öppen och positiv person som är bra på att hantera såväl människor som administration i många olika situationer. Du bör vara självständig, noggrann och lösningsorienterad.

Kvalifikationer

Krav:

 • Antagen vid utbildning på grund eller avancerad nivå vid Lunds universitet, varav minst 1 år studier skall vara avklarade.
 • Kunna flytande svenska och engelska i tal och skrift.
 • Mycket god datorvana och behärska Officepaketet.
 • Vana vid att använda Zoom och/eller andra digitala mötesverktyg, samt kunskap om och erfarenhet av att använda digitala pedagogiska verktyg.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta administrativt med lärplattformen Canvas samt kunskaper om de krav och funktioner som finns relaterat till tillgänglighetsanpassning.
 • Kunskap och färdighet att arbetat med distansutbildningar och att arbeta med lärplattformar samt olika tekniska verktyg för anmälan, leverans, genomförande och uppföljning av kurser.
 • Erfarenhet av och kunskap om för universitetsadministrativa system, t.ex., Sunet Survey, Ladok, Lucat, etc.
 • Vana vid att administrera kurser och utbildningar inom uppdragsutbildning.
 • Erfarenhet av att arbeta i lärmiljöer såväl digitala som fysiska.

Vi kommer att lägga vikt vid personlig lämplighet. Du ska vara socialt utåtriktad, flexibel, serviceinriktad, ha god organisationsförmåga och sinne för detaljer. Det är viktigt att du klara av att jobba i många olika team och projekt parallellt.

Anställning som amanuens

Anställningar som amanuenser är reglerade i Högskoleförordningen. De är tidsbegränsade till högst ett år och kan förnyas. Den sammanlagda anställningstiden får omfatta högst tre år.

En anställning som amanuens får motsvara högst 50 procent av full arbetstid. Arbetet som amanuens ska avse undervisning, administration eller medverkan i forskning eller konstnärlig forskning. Endast den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens.

Övrigt

Anställningen avser perioden 2023-10-23--2024-01-12.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-10-23
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2832
Kontakt
 • Pelle Kronhamn, 046-2220751
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb