Lunds universitet, Konstnärliga fakultetens kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Konstnärliga fakulteten söker en kommunikationsstrateg som driver och utvecklar kommunikationsarbetet vid fakulteten.

Du kommer att arbeta med kommunikation av vår utbildning, forskning och samverkan, där du tillsammans med institutionernas kommunikatörer genomför kommunikationsaktiviteter i linje med strategiska prioriteringar. I rollen kommer du att erbjuda rådgivning och stöd inom kommunikationsfrågor till såväl fakultetsledning som till personal. Tjänsten innebär också att som strateg vara en del i ledningsgruppen där du utifrån din kommunikations­kompetens och din erfarenhet av strategisk planering råder ledningen och bidrar till utvecklingen av vår verksamhet.

Vi är ett litet kansli vilket innebär att arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa. Det är du som står för planeringen avseende fakultetens gemensamma websidor och som skriver nyhetsbrev och pressutskick. I samarbete med institutionernas kommunikatörer hittar du nyhetsuppslag för att engagera externa målgrupper, du arbetar med fakultetens interna nyhetsflöde samt externwebb.

Du nätverkar aktivt inom fakulteten, samt med kommunikatörskollegor inom universitetet. Du är fakultetens representant i nätverksorgan gällande kommunikation och pressfrågor. Inte minst nätverkar du aktivt utanför universitetet med för verksamheten viktiga partners och aktörer.

Som kommunikationsstrateg håller du ihop fakultetens samverkansarbete och utgör stöd till dekan gällande externa samverkansaktiviteter. Du deltar också i arbetet med donationer.

Ett viktigt utvecklingsarbete som pågår vid fakulteten är vårt samlokaliseringsprojekt. I detta förväntas du som kommunikationsstrateg ta en aktiv del avseende kommunikationen av projektet, både externt och internt, och att vara rådgivare till projektgrupp och fakultetsledning.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som

 • har avlagd examen från medie- och kommunikationsvetenskap på universitet/högskola eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant för tjänsten.
 • har mångårig erfarenhet av att arbeta med kommunikation inom ett universitet
 • har mångårig erfarenhet av att självständigt planera och driva kommunikations­frågor internt och externt.
 • har suttit i ledningsgrupper och bidragit med strategisk rådgivning
 • är en driven skribent och kunnig inom press och nyhetsarbete.
 • har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som skrift

det är meriterande om du

 • har erfarenhet av kommunikationsarbete i lokalprojekt
 • har arbetat med donationsfrågor

 

Du är kommunikativ och lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är initiativtagande, självgående, strukturerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, såväl uppstart som leverans. Du har förmåga att prioritera och kan hantera perioder med hög arbetsbelastning. Du har god analytisk förmåga och förmåga att se helheter, du kan dra slutsatser och föreslå åtgärder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2866
Kontakt
 • Moa Lindell, +46462221946
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb