Lunds universitet, Ekonomihögskolan, EHLs kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är en internationellt framstående handelshögskola som har s k trippel kvalitetsackreditering. Vi arbetar i en internationell miljö och har eftertraktade utbildningar på både grund- och mastersnivå. Ekonomihögskolan har ett nära samarbete med företag och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar kontinuerligt med att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.

Arbetsuppgifter
I nära dialog med fakultetsledningen arbetar du med att ta fram fakultetens årliga verksamhetsplan och resursfördelning. Vidare samordnar och leder du arbetet med budget, bokslut och prognoser. Du engageras i komplexa frågor som kan gälla utvärdering och utveckling av modeller för fördelning av anslag, större investeringar och ombyggnationer, och är fakultetens sakkunnige i ekonomifrågor. Du verkställer och följer upp fakultetens ekonomiska beslut och sköter även viss löpande redovisning. Du kommer även i samband med våra ackrediteringar att arbeta med att ta fram statistik gällande studenter, personal och publikationer. Som ekonomichef är ditt arbetet både operativt och strategiskt.

Du samarbetar med fakultetsledning, institutionsledningar och ekonomer på institutionsnivå. I arbetet ingår att leda fakultetens nätverk för ekonomer. I rollen har du nära samarbete med två ekonomer på kansliet. Du är även en viktig samverkanspart mellan institution, fakultet och Sektionen Ekonomi. På universitetsnivå ingår du i ett nätverk tillsammans med fakulteternas ekonomichefer.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Friskvårdsersättning och betald friskvårdstimme är självklarheter, liksom flexibel arbetstid och lediga klämdagar.
Vårt flextidsavtal skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid och vi
tillämpar även Lunds universitets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att till viss del arbeta hemifrån. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss. 

Arbetsplatsen är förlagd till våra kontor på Holger Crafoords Ekonomicentrum i Lund. Hit finns goda förbindelser med buss från Malmö och Lund C.

Ekonomihögskolans fakultetskansli är en spännande, allsidig och allt mer internationell arbetsplats. Kansliet står för en samlad expertis i frågor som rör utbildning, karriär, alumnirelationer, ekonomi, internationalisering, kommunikation, ledningsstöd, bibliotek, HR med mera. Kansliet arbetar aktivt som en brygga mellan fakultetsledning, institutioner och övriga universitetet för att Ekonomihögskolan ska nå fastställda strategiska mål. Kansliet strävar efter att vara en professionell och attraktiv arbetsplats, med en god arbetsmiljö i fokus. 

Kvalifikationer
Vi söker en medarbetare med ett genuint engagemang för uppdraget, god förståelse av verksamheten och intresse för omvärldsbevakning. Du identifierar av egen kraft behov i verksamheten och stimuleras av att hitta vägar för att möta dessa. Du har god förmåga att bearbeta, analysera och pedagogiskt presentera ekonomiska analyser och information samt förmåga att skriva beslutsunderlag och rapporter.

Du har:
• Relevant akademisk utbildning med ekonomisk inriktning.
• Flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomi- och controllerarbete.
• Erfarenhet och kunskap om ekonomi- och finansieringsmodeller inom offentlig sektor.
• God kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
• Mycket goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel.
• God samarbetsförmåga.

Meriterande:
• Erfarenhet av kvalificerat ekonomi- och controllerarbete inom universitets- och högskolesektorn.
• Kunskap om LADOK och publiceringsdata.
• Erfarenhet av att arbeta med internationell kvalitetssäkring.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Prestigelöshet och förmåga att navigera i dialogen med omgivningen är egenskaper vi håller högt. Vi ser också du har en positiv och lösningsinriktad grundsyn med en vilja till samarbete. Du har en god samarbetsförmåga och tycker att det är en självklarhet att ge bra service.   

Övrigt:
Provanställning kan komma att bli aktuellt vid anställning. 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1526
Kontakt
  • Alf Rosenbäck, +46462220954
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb