Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Kravprofil
Vi söker en person till i ett projekt om migration och orörlighet under ett föränderligt klimat (ITHACA) vid Lunds universitets centrum för hållbarhetsstudier (LUCSUS). Ansvaret kommer främst att innefatta att hjälpa till att skriva en metodisk handbok för intersektionellt fältarbete och stödja datainsamling med intersektionell forskning, med kvalitativa och kvantitativa ansatser i Malmö och Falsterbo kring frågor om varför människor stannar på plats trots klimatförändringar och dess konsekvenser. Den framgångsrika sökanden kommer att arbeta nära projektledaren Emily Boyd.

Sökande bör ha en avancerad akademisk examen (MSc. eller PhD) i genusvetenskap, miljösocial vetenskap, humanekologi, kulturgeografi eller motsvarande. De ska ha dokumenterad erfarenhet av att utföra oberoende forskningsaktiviteter under snäva deadlines, kunna utföra parallella uppgifter, helst i en akademisk miljö, visa förmåga att fokusera på projektmål, prioriteringar och resultat samt formulera sitt arbete på ett strukturerat sätt samt rapportera skrift. Mycket goda kunskaper och presentationsförmåga i engelska och svenska är ett krav. Tidigare kunskap om datainsamling med blandade metoder inklusive undersökningar och etnografiska förhållningssätt är ett krav. Tidigare erfarenhet av att arbeta i Skåne och samarbeta med internationella team är meriterande.

Ansökningsmaterial ska lämnas in
- Ett detaljerat personligt brev (max 2 sidor)
- CV inklusive eventuella publikationer (max 3 sidor)

Det här är en tidsbegränsad anställning på deltid (60 %) på 12 månader.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1697
Kontakt
  • Emily Boyd, Professor, emily.boyd@LUCSUS.lu.se
  • Natalie Nyman, HR-partner, natalie.nyman@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb